Overleg over bunkertje Kwatrecht

© johan van bever

Het gemeentebestuur van Wetteren wil een inspanning doen om de bunker langs de Schelde-oever achter Sint-Lodewijk te bewaren. Dat is gebleken na een overleg tussen het schepencollege, de gemeentelijke diensten en Luc Van de Sijpe, een fervent voorvechter voor het behoud van de bunker.

Johan Van Bever

Het gaat om een bunkertje dat deel uitmaakt van de bunkergordel ter verdediging van Gent en is iets kleiner dan de andere bunkers die in de omgeving staan, in onder meer Kwatrecht, Gijzenzele, Oosterzele en Moortsele. "Het is een totaal opgeruimd bunkertje langs de Schelde in Kwatrecht waarover nu al sinds 2010 polemiek bestaat omdat het mogelijk alsnog zou moeten verdwijnen voor de langskomende Sigma-werken tussen Melle en Kwatrecht," zegt Van de Sijpe.

Het gemeentebestuur beloofde om een poging te doen om de bunker te bewaren. "Er zal een wervend dossier worden opgemaakt en we zullen de Vlaamse Waterweg uitnodigen voor een overleg om hen te overtuigen het bunkertje op te nemen in de voorziene werken", reageert schepen van Erfgoed Dietbrand Van Durme (EEN). .

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten