Playbacken in pluimenkostuum: debuut travestiegroep Les Folles de Gand op Sint-Baafs

Gent - Het Gentse travestiegezelschap Les Folles de Gand speelt al jaren aan een stuk tijdens de Feesten in het Parochiecentrum in de Reinaertstraat. Dit jaar mocht het iets meer zijn en was het grote podium aan Sint-Baafs een uur lang van hen. De show eindigde zoals ze begonnen was: in felroze, en vol glitter en glamour.

Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014.

Het was even wennen voor de vier ‘meisjes’ Lani Love, Boopsie, Jennifer en Miss Michelle: na intieme optredens met een publiek dat hen al jaren kent, mochten ze nu ook toevallige voorbijgangers en verdwaalde feestgangers met hun dans- en playbacktalenten te overtuigen.

Het werkte duidelijk wel, want stond het Sint-Baafsplein tegen middernacht maar halfvol, een half uur later waren er duidelijk al een stuk meer mensen gearriveerd of er in hun passage naar een ander plein blijven plakken: niet alleen de trouwe fans, maar wellicht ook heel wat jong volk dat nog nooit een travestiegroep van dichtbij had gezien.

Hun optreden op het Sint-Baafspodium hadden de meisjes van Les Folles de Gand in de eerste plaats te denken aan Boopsie, hun enige vrouwelijke lid. Zij prijkt dit jaar op de affiche van de Gentse Feesten en is er daardoor  het uithangbord van. Een glansrol in de show kreeg Boopsie evenwel niet. In de rol van koningin Fabiola kon ze het publiek wel laten juichen, maar uiteindelijk waren er voor haar niet meer of minder acts voorzien dan voor de rest van de groep.

 


Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014

Door Magali Degrande, Foto's Jan Vens
AANGERADEN
Meest recent