Slade verwacht te veel van zijn publiek

Gent - Het was een strakke en perfect getimde show die de vier heren van Slade, de Britse hitgroep uit de jaren zeventig, neerzetten, donderdagavond op Sint-Baafs. Een aankondigend fanfaremuziekje zodat de vier heren, waarvan twee eind de zestig zijn, konden gaan plaats nemen op het voorziene plekje. En dan de beuk er in. Zo zou een mens verwachten. Maar het concert spatte niet meteen echt uiteen. De herhaalde pogingen van zanger Malcolm Mc Nulty (55 en ex-Sweet) en gitarist Dave Hill (68, en 1 van de twee die nog tot de originele bezetting behoort) om het publiek van alles te laten doen (handen klappen, handen in de hoogte etc) pakten niet echt. Gelukkig veranderde dat naargelang de show vorderde. De eerste rijen met fans uit de jaren 70 gingen alvast mee in het verhaal van Slade.

Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014.

Vestimentair zagen ze er 'iets normaler' uit dan in de jaren zeventig, maar een 68-er in een glitterbroek en met zilveren sneakers, echt doordeweeks is het natuurlijk niet. 

 

Slade zette de set in met Gudbuy 't Jane, gevolgd door Take me bak 'ome, twee van vroege hits uit 1972. Daarna stotterde de set een beetje tot Coz I luv you (ook al uit 1972) aan de beurt kwam.

Zelden zo'n oud publiek op de eerste rijen zien staan aan Sint-Baafs, en ook zelden zo'n gemengde reacties: zestigers die luchtgitaar staan te spelen en vrouwen die staan te schudden met hun heupen, terwijl dertigers zich afvragen: ,zijn ze nu nog altijd aan het eerste nummer bezig? en ,Is dit nu nog de outro, of al de intro van het volgende nummer?

Echt veel variatie zit er inderdaad niet in het werk van Slade, De heren kwamen wel elk om beurt op hun verhoogje staan: ofwel om het publiek op te jutten, ofwel om hun kunstjes te tonen: kijk eens hoe perfect ik die toon kan aanslaan! om daarna een groteske armbeweging te maken.

Niet dat het slecht was, verre van. En naar het einde toe kregen de vier met Mama weer all creezy now (ja, Slade schrijft zijn titels af en toe fonetisch) , Get down and get with it, My oh My en Cum on feel the noize, het plein wel naar een hoogtepunt.

Hier en daar schreeuwde iemand om Merry Xmas everybody, een heel a-typisch Slade nummer, maar het mocht niet baten. De vier heren van Slade kwamen niet terug voor een extra nummer. 

Vandaag op Sint-Baafs: 17u30: Pop College. 19u45 MASK. 21u45 Coronas. Middernacht: De Tijdloze Party met DJ Dirk Stoops. Meer op www.onderdedraak.be

 

 


Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014

 

 

 

Door Rudy Tollenaere, foto's Jan Vens
AANGERADEN