The Vipers spelen perfecte thuismatch op Sint-Baafs

Gent - Het moet nu het derde jaar op rij zijn denken we dat The Vipers op Sint-Baafs staan. De Gentse groep, die eind de jaren zestig een zogenaamde one hit wonder had met Looky Looky, staat bekend als een covergroep van het betere hardrockwerk. Ooit op Jazz Bilzen, lang voor Rock Werchter bestond, en nu een thuismatch. De groep wisselde ondertussen talloze keren van bezetting, maar voorman good old Georges Bracke is er nog altijd bij en verder bestaat de groep uit leden van onder de twintig tot boven de zestig.

The Vipers kwamen na The Blues Vision, ook al een bluesrockgroep waar gitaren en solo's en intro's en outro's van belang zijn, en daarmee was het gisteren op Sint-Baafs wel het gitaaravondje.

The Vipers speelden onlangs nog in Lochristi voor minder dan 50 man, maar gisteren is bewezen dat die magere opkomst niet aan The Vipers lag, maar aan een gebrekkige communicatie van de organisatoren. Gisteren stond het Sint-Baafsplein tot ver naar achteren redelijk goed vol voor The Vipers.

The Vipers zetten in met Child in Time van Deep Purple (waar ze verschillende keren samen mee optraden) en later zou blijken dat ze de set ook zouden afsluiten met Deep Purple: Smoke on the water.

Daartussen een reeks nummers waarop de 19-jarige gitarist Stef Delbaere zijn kunstjes die hij aan het muziekconservatorium in Rotterdam geleerd heeft kon tonen: Easy Living (Uriah Heep), Hush (Deep Purple) , Paint it Black (The Rolling Stones).

 Na afsluiter Smoke on the water gooide The Vipers er ook nog Paranoid van Black Sabbath tegenaan. Het was toen afwachten of Slade het even goed zou doen.

 

Voor de programmatie van vandaag op Sint-Baafs: klik hier www.onderdedraak.be


Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014

Door Jan Vens
AANGERADEN
Meest recent