Thuismatch voor Sioen op Sint-Baafsplein: "Godverdoeme, één uur"

Gent - Eindelijk wat beweging op Sint-Baafs met de doortocht van ons aller Sioen. Al was er ook op pakweg rij tien nog plaats genoeg om te dansen op de aanstekelijke songs van de Gentenaar, die u ook kent als columnist-Buffalowatcher van onze stadskrant. En als het goed is, dan gaat de tijd vlug. Een gegronde reden voor de Gentse bedenker van "1 2 3 Piano" om er onder de schaduw van Sint-Baafs een "godverdoeme" aan te leggen, omdat het één uur was op de klok van het Belfort en de stekker er onherroepelijk uit moest.

Sioen stak van wal met een van zijn bekendste hits "Cruisin", om dan op een energieke manier doorheen zijn uitgebreide jukebox te struinen. Met schoon volk erbij: Roland, een van zijn vaste kompanen bij De Piepkes (deze middag op Boomtown), en ook Paul Michiels, soulmate sinds het VTM-progamma "Liefde voor Muziek". U weet wel, waar de artiesten mekaars nummers aanpakken. Michiels deed dat gisteren op Sint-Baafs nog eens over met "I'm not ready to love you like I do."

Het plakkerige weer inspireerde de Gentenaar, die al eerder 15 jaar zichzelf vierde in de Handelsbeurs, ook tot een ode aan de zon, in "Johnny Mary Tommy & The Sun". Afsluiter van dag zes op Sint-Baafs was "Another Ballad." Tot de klok ongenadig naar één uur tikte en de thuismatch werd afgefloten. Onze concertfotograaf Jan Vens, die was ongetwijfeld wel blij dat hij met zijn foto-oogst van dag zes naar huis kon. 

Door Geert Herman, foto's Jan Vens
AANGERADEN
Meest recent