Gentse Feesten kreunen harder dan de Kreuners: plein afgeladen vol voor Walter Grootaers en co

Gent - "Gezellig Samenzijn", de eerste song die De Kreuners donderdag speelden op de Gentse Feesten was een understatement van jewelste. Het Sint-Baafsplein was drie kwartier eerder al afgesloten. De Feesten hebben De Kreuners acht jaar moeten missen. "Maar jullie zijn niet veranderd.De vrouwen zijn zelfs mooier geworden", lachte Walter Grootaers.

Na acht jaar stonden De Kreuners donderdag nog eens op de Gentse Feesten. En dat hebben we gevoeld. Drie kwartier voor het optreden van Walter Grootaers en co moest het Sint-Baafsplein al afgesloten worden omdat het volzet was. En dan moest de stroom aan hits nog volgen.

Gezellig Samenzijn. De eerste song van De Kreuners was een understatement van je welste. Het Sint-Baafsplein was drie kwartier voor het optreden al afgesloten. Negenduizend man kon op het plein. Een paar duizend wachtten geduldig achter de zwarte doeken waarmee het plein werd afgezet. Enkelen konden vanop de trappen van het belfort een glimp opvangen van Walter Grootaers, Axl Peleman en Ben Crabbé. De rest moest het doen met het geluid.

De Gentse Feesten hebben De Kreuners acht jaar moeten missen. “Maar jullie zijn niet veranderd. De vrouwen zijn zelfs mooier geworden.” En dan: Nee Oh Nee. Grootaers is 63, maar amuseert zich als een kind. De leeftijd merk je alleen in hoge nummers als Radio. De stem van de man heeft wat meegemaakt. Niemand die het erg vond. Het publiek schreeuwde harder. 111 decibel, las Walter op de meter. 

Wat een stroom aan hits. En het publiek keerde zich maar één keer tegen de groep: om naar een vuurspuwende draak te kijken. Terecht. Die is de gouden plak van deze Feesten. Zilver is voor De Kreuners.

Door jcd/bst, foto's Jan Vens
AANGERADEN