Jolien en Jason zijn Miss en Mister Gent

Gent - Nadat in de loop van de namiddag Denny en Ilana verkozen werden tot Mini Mister en Mini Miss Gent, werd het podium in de feesttent op het Ledebergplein zondagavond vrijgemaakt voor de kandidaten van de verkiezing van Miss en Mister Gent. Vijf in totaal: drie vrouwelijke, twee mannelijke. Jolien Dhaenens uit Gent mocht op het einde van de show het kroontje op haar hoofd laten zetten, Jason Gevaert uit Deinze kreeg het lint van Mister Gent.

Het is bij dit soort verkiezingen uitkijken naar de vragenronde. Een mens hoort er wel eens de meest bizarre antwoorden en in het verleden durfden fiere Gentenaars nogal eens hard op tafel bonken of vloeken als de kandidaten een fout antwoord gaven op een makkelijke vraag over Gent. Maar deze keer hadden de deelnemers blijkbaar hun lesje geleerd en de moeite gedaan om zich te verdiepen in een aantal Gentse materies: de bouwstijl van de Sint-Niklaaskerk, het juiste gewicht van Dulle Griet, ze hadden er geen moeite mee. En dat één van de kandidaten een nieuwe tot nog toe onbekende burgemeester van Gent naar boven haalde, daar konden we om glimlachen. Sommige kandidaten konden zelfs meer en betere uitleg geven dan er op het blad van de organisatie stond. 

Het was de bedoeling dat er op het einde slechts één kandidaat zou overblijven die alle vragen juist had, maar de laatste drie kandidaten bleven maar juiste antwoorden geven. Tot er geen vragen meer waren. De jury besliste dan maar om de drie voor dat onderdeel evenveel punten te geven.

Net zoals tijdens de Lichtstoet had Ledeberg tijdens de verkiezingsshow af te rekenen met technische storingen, en dat zorgde spijtig genoeg voor wat pijnlijke momenten, uitgerekend op het moment dat de kandidaten hun persoonlijke show moesten brengen.

 Peggy V , Crystal-Lynn en Gene Thomas zorgden tussen de verschillende verkiezingsrondes voor het nodige muzikale entertainment.

 Jolien Dhaenens uit Gent mag zich vanaf nu Miss Gent noemen. Ze laat zich flankeren eerste eredame Thatiana De Clercq en tweede eredame Jana Ameye.

Het lint van Mister Gent 2019 ging rond de hals van Jason Gevaert uit Deinze. Kenny Janssens is zijn eerste en enige ereheer.

 

 

 

 

Door Jan Vens