Célestine en Wouter zijn Buffalobabe en Buffaloboy 2019

  • Vier deelnemers, vier winnaars
Gent - De Ledebergse Feesten sloten maandagavond af met de verkiezing van Buffalobabe en Buffaloboy verkiezing. Zoals de naam al natuurlijk laat vermoeen staat bij deze verkiezing alles in het teken van AA Gent. Twee kandidaten bij de meisjes, twee bij de jongens: deelnemen was in dit geval zeker zijn van een lint. De titel Buffalobabe ging naar Célestine Angenon uit Zottegem en Wouter Morthier uit Sint-Denijs-Westrem mag zich een jaar Buffaloboy noemen.

Een kennismakingsronde, een vragenronde, een eigen  act, modedefilé en een badpakkendefilé……het blijven de gebruikelijke onderdelen van een verkiezingsshow.

Bij de vragenronde gingen de vragen natuurlijk allemaal over KAA Gent……uit het heden maar ook uit het verleden. Die vragen werden allemaal met de nodige kennis beantwoord, al was er één van de vier kandidaten die niet wist dat de naam van het vroegere stadion van de Buffalo's in Gentbrugge het Jules Ottenstadion is. Stress?

Met amper vier kandidaten een hele avond is niet evident, dus werden er de nodige pauzes en muzikale intermezzo's ingelast met Jason, James Gillespie en Kurt Burgelman.

Vier uur na aanvang van de show volgde dan de bekendmaking:

Célestine Angenon (18) uit Zottegem werd gekroond tot Buffalobabe 2019.  

Laura Van Steenberge (21) uit Zaffelare werd eerste eredame Buffalobabe 2019.


Wouter Morthier (26) uit Sint-Denijs-Westrem is vanaf nu een jaar lang Buffaloboy 2019. Kenzo Luyckx (21) uit Zaffelaere mag zich eerste ereheer Buffaloboy 2019 noemen. Laura en Kenzo, de eerste eredame en eerste ereheer, komen niet alleen beiden uit Zaffelare, ze zijn ook een koppel. Daar alvast geen discussies over al dan niet naar het voetbal gaan.

 

Door Jan Vens