Theater 't Klein Kanon heropent goedgekeurde zaal Kring Heilig Hart

Gent - Het scheelde allemaal niet veel, maar zie, de theaterzaal van de Kring Heilig Hart, die een tijdlang geleden afgekeurd werd door de brandweer, werd grondig aangepakt, en een paar dagen voor de première van het nieuwe stuk van jeugdtoneelgezelschap 't Klein Kanon, kregen de uitbaters groen licht van de brandweer. De zaal is in orde, ze mag opnieuw gebruikt worden.

 Opluchting dus, niet enkel bij het jeugdtoneelgezelschap, maar ook bij de uitbaters van de Kring Heilig Hart. Die zagen hun inspanningen  en investeringen van de afgelopen maanden om de zaal herin te richten zodat ze voldoet aan de huidige veiligheidsnormen, bekroond. Er kwam een rookafzuigsysteem, de elektriciteit werd vernieuwd en er is ook een branddkoepel geplaatst.

Jeugdtoneelgezelschap 't Klein Kanon had dus het voorrecht om de vernieuwde zaal in te spelen. Ze deden dat met het stuk "#Social". De combinatie van het tekentje 'hashtag" en "social' maakt duidelijk waarover het gaat: iedereen die een profiel heeft op Social Media kent de overload van perfecte foto's. Met photoshop en filters lijken alle reisfoto's van professionele kwaliteit en heeft elke verse koffie plots een schuimlaagje in de vorm van een hart. Iedereen ziet er op zijn best uit en iedereen voelt zich goed! Allemaal in scène gezet natuurlijk, maar voor vele toeschouwers zijn ze een bron van onzekerheid.

Maar daar hebben de acteurs van Theater 't Klein Kanongenoeg van. Met de theatervoorstelling '#Social' klagen ze het blinde staren naar deze misleidende beelden aan. Het eindeloos swipen en scrollen houdt ons weg van het echte leven en dat moet stoppen. De jongeren kregen na afloop niets dan lovende kritieken voor de humoristische manier waarop ze dit probleem op de planken brengen.

"#Social" door jeugdtoneelgezelschap 't Klein Kanon speelt nog één voorstelling op zondag 28 mei om 15 uur in de Kring Heilig Hart in Sint-Amandsberg. Info en tickets via de site van het gezelschap  

Door Jan Vens
AANGERADEN