De Klokke krijgt bezoek van dictator Bel Gonfio

Gent - In de Sint-Pauluskring in de Patijntjesstraat ging toneelgezelschap De Klokke in première met het stuk Bel Gonfio. Bel Gonfio is een absurde komedie geschreven door Frank Vanhaverbeke die zelf de rol op zich neemt van koning-dictator Bel Gonfio.

Bel Gonfio is koning van het land Bella Gonfio. Bel Gonfio houdt van eenvoud in zijn regering en heeft maar één excellentie: de minister van Openbare Verdediging, Zeden en Van Nog Alles Wat. Maar slechts één excellentie hebben blijkt een probleem, zeker op het moment dat de vaste speechschrijver van de koning ontslagen is, en er dringend een belangrijke toespraak moet gedaan worden.

 Bel Gonfio is een totaal absurd, oneerbiedig en bij momenten surrealistisch stuk dat de vloer aanveegt met ‘de elite van de natie’.

Bel Gonfio, door De Klokke. Nog op donderdag 30 en vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni om 20 u, in de Kring Sint-Paulus, Patijntjesstraat 27, Gent. Ook op 25, 26 en 27 juli tijdens de Gentse Feesten. Reservatie via  reservatie@toneel-klokke.be of   0477/33.50.33 na 17 u, alle info op de site van het gezelschap.

 

 

Door Jan Vens
AANGERADEN