Cie van de Leute zit met een dubbele rendez-vous in de Minard

Gent - Toneelgezelschap Cie van de Leute staat deze Gentse Feesten op de planken van de Minardschouwburg met het stuk "Nen Dubbele Rendez-vous" . Naar jaarlijkse gewoonte spelen ze er een hele reeks voorstellingen, maar veel daarvan zijn al zo goed als uitverkocht.

Oorspronkelijk draagt het stuk van Jeroen Maes de naam Dubbeldate, maar Jan de Raedt die ook 1 van de rollen voor zijn rekening neemt bewerkte en vertaalde het stuk naar het Gents. Onder een regie van Wim de Puydt werd het stuk gepolijst tot een voorstelling die meer dan Gentse Feesten waardig is.

Het stuk vertelt het verhaal van Irène die ondanks haar leeftijd zich nog heel jong voelt en zich er ook naar gedraagt. Als alleenstaande moeder van een volwassen dochter schuimt ze datingsites af op zoek naar de ware. Dat doet ze onder de schuilnaam Thirsty Pussy.
Omdat ze vindt dat haar dochter maar een saai leventje leidt maakt ze ook voor haar een profiel aan op die datingsite. Maar daar heeft de dochter zelf uiteraard geen weet van. Het vervolg laat zich raden: zowel moeder als dochter hebben een match, er komt een date van, en die heeft plaats bij de moeder thuis, waar ook de dochter nog inwoont. Daar komen vodden van, zegt men in Gent. 


Betty Bouckaert, Vanessa Chauvin, Jan de Raedt en Dirk Provyn zorgen in Nen dubbele rendez-vous voor het peper en zout in de Minard. Veel van de voorstellingen zijn al bijna helemaal uitverkocht, maar u kan altijd proberen op de site van de Minard. Lukt dat niet, dan zijn er nog hernemingen op 21 en 22 september. Tickets via 09.267.28.28 of via de site van de Minard 

Door Jan Vens
AANGERADEN