t' Is spel in het hotel bij Nut en Vermaak

Gent - Nut en Vermaak ging zaterdag in première met hun Gentse Feestenstuk 'T es spel in 't hotel van auteur Kamiel Kemels. Het stuk vertelt het verhaal van een hotel dat gelegen is in Mariakerke en waar de zaken allesbehalve goed gaan. Fel verouderd interieur en amper klanten maken dat de uitbaters van het hotel het moeilijk hebben. Huur moeten ze voorlopig niet meer betalen maar ter compensatie moeten ze het hotel weer opknappen.

Maar zover waren ze nog niet. Het opknappen hadden ze verwaarloosd tot ze plots een brief krijgen van de eigenaar die ze eigenlijk nog nooit in levende lijve zagen waarin staat dat die de komende dagen incognito zijn hotel zal bezoeken om de vernieuwde zaak eens te bekijken. Alle hens aan dek dus om op een heel korte tijd het gebouw op te kalfateren en uit te zoeken wie van de gasten de vermomde huisbaas is en op inspectie komt. Het enige dat ze weten is dat zijn naam met een "T" begint.
En laat het nu net die week druk zijn in het hotel en komt de ene klant na de andere binnen met namen zoals Theo en Thérèse en alle aanverwanten die beginnen met een T. Het stuk doet meteen denken aan Fawlty Towers met John Cleese incluis de ober die hier niet van Barcelona komt maar waarvan de roots in Italië liggen.
Maar eens het stuk begonnen is vergeet je al snel de vergelijking met de Engelse serie en word je als kijker opgenomen in het op en top Gentse verhaal waar ook twee West-Vlamingen in opduiken en het mobiliteitsplan ook niet ver weg is. Kortom regisseur Eddy Declerck zorgde voor de nodige mix om van het stuk een echte Gentse Feestenstuk te maken. Een echte aanrader voor wie zijn Gentse feesten de Gentse toets wil geven.

't es spel in 't hotel. Nut en Vermaak. Nog op 21, 22, 23, 24 en 25 juli om 20 u. De Zulle, Botestraat 98,  Wondelgem, aan zwembad Neptune. Bereikbaar met tralm 1. Inkom: €10. Reserveren via 
nutenvermaakmariakerke@gmail.com of 0478/42.61.05

 

Door Jan Vens
AANGERADEN