JOT zit met een vlo in het oor

Gent - Toneelgezelschap JOT (Jong Oostakkers Toneel) ging het voorbije weekend in première met het stuk "Een vlo in het oor" Een jubileumproductie want JOT viert hiermee zijn 50ste toneelweekend. Voor dit jubileum werd naar een stuk gezocht waar zoveel mogelijk spelers van het gezelschap konden aan meewerken. Uiteindelijk koos JOT voor Een vlo in het oor, waar 14 spelers hun ding konden doen.

Vlo in het oor speelt zich af in het jaar 1907 en is een echte Franse vaudeville. Hoofdpersonage is Victor Emamanuel, een verzekeringsmakelaar die inb de  hogere kringen van de maatschappij vertoeft. Groot huis, butler en een meid.

Alles is peis en vree tot zijn vrouw Raymonde vermoedt dat hij een minnares heeft en daarom een plan op poten zet om haar man te kunnen betrappen. Via een omweg lokt ze haar man naar het rendez-vous huis "Minnekepoes" waar zijn vrouw denkt dat hij ook zijn minnares steeds ontmoet. Maar natuurlijk gaat niet alles volgens plan en loopt zowat alles volledig in het honderd.

En als je daar dan nog bij neemt dat het rendez-vous huis heel wat deuren heeft langswaar alle personages alle richtingen uit kunnen heb je meteen de perfecte mix natuurlijk voor een goede komedie.

JOT speelt Een vlo in het oor nog drie keer: donderdag 31 oktober, vrijdag 1 november en zaterdag 2 november, telkens om 20 uur. Reservatie op 0468-17.54.43 na 18 u. JOT speelt in de gebouwen van Edugo  De Toren. Sint-Jozefstraat 10, Oostakker
Meer info op de site van het gezelschap   

Door Jan Vens
AANGERADEN