Theater Maskée gelooft in leven na de dood

Gent - Theater Maskée ging het voorbije weekend in première met hun nieuwe productie "Er is nog leven na de dood". Een Gentse komedie geschreven door Maurice De Grauwe, die ook zelf in het stuk mee speelt, en geregisseerd door zijn dochter Heidi De Grauwe, die vooral bekend is van het Vernieuwd Gents Volkstoneel van Bob De Moor dat tijdens de voorbije Gentse Feesten Zakman bracht.

Met Er is nog leven na de dood brengt Maskée een ietwat aparter stuk dan we van hen gewoon zijn. De dood staat centraal in het stuk maar toch blijft het een komedie. Of zoals regisseur Heidi De Grauwe  het verwoordt: "Het is een komedie met een scherp randje geworden. Een mysterieuze lach zal afgewisseld worden met een overvloed aan al dan niet valse tranen. Een voorstelling met ballen en vooral veel girlpower"

Het gezelschap zelf zat bij de première dan ook gespannen te wachten hoe het publiek op het stuk zou reageren. Laaiend enthousiast, zo bleek het voorbije weekend.

Het stuk vertelt het verhaal van het koppel Emile Camille De Weust en Mathilde Clothilde de la Petit Four die al jaren zijn getrouwd maar hun huwelijk is niet meer wat het is geweest. Symbool daarvan is het huwelijksportret dat in hun huis hangt:  de poetsvrouw behandelde het per ongeluk met een verkeerd product, waardoor de foto helemaal vervaagd is. 
Wanneer Emile door een ongeluk in zijn wijnkelder om het leven komt staat er Mathilde niks meer in de weg om haar toyboy binnen te halen in huis. En daar wacht ze niet eens mee tot aan de uitvaartplechtigheid en begint er voor haar nog een leven na de dood.

Wie de komische ontwikkelingen en verrassende wendingen wil te weten komen kan dat nog tot en met 22 november in zaal Seleskest in de Sint Salvatorstraat.

Speeldata
Vrijdag 15 en 22 november 20 u.
Zaterdag 16 november 20 u.
zondag 17 november 15 u. 
maandag 18 november 20 u.
donderdag 21 november 20 u.   

Reservatie via Uitbureau  

Wij mogen van Theater Maskee 5 x 2 vrijkaarten weggeven voor de voorstelling van donderdag 21 november.

Wat je daarvoor moet doen is enkel antwoorden op de vraag, Wat is de naam van de regisseur.?

Dat kan je doormailen naar info@theatermaskee.be 

De gelukkigen worden verwittigd nadien. 

Door Jan Vens
AANGERADEN
Meest recent