Koppelbazen zwaaien de plak bij Hoger Streven

Gent - Toneelgezelschap Hoger Streven, dat al tientallen jaren zijn vaste stek heeft op de Brugse Poort, gaat vrijdagavond 22 november in première met het komische stuk "Koppelbazen" van auteur Nine Van Haut. Drie van de zes acteurs die op het podium staan zijn aan hun debuut toe, en ook voor Annemie De Bock, die wel al jaren in het theatermilieu zit, is het de eerste keer dat ze zich aan de regie van een stuk waagt. Maar de debutanten waren er niet zomaar uit te pikken, ze waren meteen mee met de meer ervaren acteurs.

Koppelbazen vertelt het verhaal van Fien en Paul, twee alleenstaanden die respectievelijk een dochter en een zoon hebben. Hun volwassen kinderen zijn nog steeds het huis niet uit en dus besluiten Fien en Paul los van elkaar in naam van hun kinderen een profiel aan te maken op het internet om hun dochter en zoon aan een lief te helpen.
Al snel komen de twee profielen op het internet met elkaar in contact en sturen ze elkaar berichtjes.
Nog steeds geschreven  door Fien en Paul, terwijl ze beiden denken dat ze aan het chatten zijn met de toekomstige partner van hun dochter of zoon.

Al snel wordt er een ontmoeting georganiseerd in het huis van Fien waar natuurlijk al snel aan het licht komt dat geen van beiden aan het chatten was met wie ze dachten te chatten.

Maar hun oorspronkelijke doel blijft natuurlijk: hun zoon en dochter koppelen met elkaar, dus tijd voor deze "koppelbazen" om een actieplan in gang te steken om zo de twee jongelingen bij elkaar te krijgen en ze voor elkaar te laten vallen. Blijft natuurlijk de vraag of de twee die ze willen koppelen wel klaar zijn voor een relatie en of dat ze geen andere plannen in petto hebben voor hun ouders. Stof genoeg voor de nodige misverstanden.


Koppelbazen. Door Hoger Streven. Speeldata zijn 22, 23, 27, 29 en 30 november om 20 uur. 
Locatie : Zaal Reinaert in de Reinaertstraat 28 in Gent
Reservatie op 0479/09.81.00 of via de site van het gezelschap   

Door Jan Vens
AANGERADEN
Meest recent