Drie kandidaten voor titel van Prins Carnaval

Foto: nmi

Blankenberge - Naar jaarlijkse gewoonte heeft de Confrérie van de Leute het carnavalsseizoen geopend met de Zwijntjeszitting. Georges Van Troostenberghe, John Vanovermeire en Sandra Badts als eerste vrouw zijn de kandidaten die strijden met de prinsenhoed te mogen dragen.

Bijna driehonderd carnavalisten hebben de opening bijgewoond van het nieuwe carnavalsjaar op de Pier. Voorzitter van de Confrérie van de Leute, Carlos De Deyne, brak meteen een lans voor een nieuwe loods voor de wagenbouwers: "Het stadsbestuur zal weldra kleur moeten bekennen. De carnavalsperiode is het uithangsbord voor het wintertoerisme, maar als er geen oplossing komt voor de huidige loods, die weldra wordt gesloopt, wordt het een carnavalsstoet zonder wagens."

Drie carnavalisten werden opgenomen in de Orde van de Vuûle Jeanetten: Albert Bultinck van de Confrérie, politieman Fernand Coenen uit Maasmechelen en voormalig schepen Johan Van Eeghem.

In de carnavalsgeschiedenis is het de eerste keer dat een vrouw zich stelt voor de titel van prins. In 1952 en 1989 zwaaide wel een vrouw de scepter over carnaval, maar die werden aangesteld.

"Ik woon al zeventien jaar in Blankenberge en heb al verschillende jaren de microbe te pakken. Naast mijn familie krijg ik steun van de Zandstuvers en de Plezierkes.", vertelt Sandra Badts.

"Van kinds af droom ik al om de prinsenmuts te dragen. Ik ben lid van de Spartaboys en wil graag de vierde prins worden van de vereniging.", zegt John Vanovermeire.

"Zes jaar geleden was ik al kandidaat. De Daring Boys waarvan ik lid ben, steunt opnieuw mijn kandidatuur. Carnaval vieren zit in de familie, want mijn zoon was al tweemaal jeugdprins en mijn dochter was ook al jeugdprinses.", zegt Georges Van Troostenberghe.

Wie de huidige prins Jurgen Fernande zalt opvolgen, beslissen de carnavalisten zelf op het Prinsenbal van 23 januari 2016 in het CC Casino.

Door nmi
AANGERADEN
Meest recent