Geruchten bevestigd: burgemeester De Klerck neemt ontslag

© jwi

Op het Blauw Nieuwjaarsaperitief in de Belgium Pier zijn zondagmorgen (zoals verwacht) de geruchten over de burgemeesterswissel bevestigd door Patrick De Klerck en zijn partij Open VLD.

jwi

Stoppen met de politiek doet de huidige burgemeester niet. Daarom bevestigt hij nu al zijn deelname aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. De Open VLD-lijst trekken doet hij echter niet.

In de zomer van 2017 geeft hij zijn sjerp door aan huidig OCMW-voorzitter Ivan De Clerck. Reden hiervoor zijn familiale en gezondheidsredenen. Björn Prasse neemt de bevoegdheden als OCMW-voorzitter over. De burgemeesterswissel moet de start zijn van hun grootse campagne waar team spirit centraal zal staan.

Beroepsfotograaf André Cocquyt was erbij en zette de speech online.

Het is de tweede legislatuur op rij dat deze 'strategie' wordt toegepast. In 2011 nam De Klerck het ambt over van partijgenoot Ludo Monset dat toen de fakkel doorgaf.

Om de vele indianenverhalen tegen te gaan, zette de partij een website op poten waar het verhaal van A tot Z te lezen valt. Deze vind je terug op www.burgemeesterswissel.be.

In de krant van maandag 17 januari leest u reacties van de andere lokale partijen op dit nieuws.

Aangeboden door onze partners