Carnavalsgroep zoekt nu al andere loods op voor bouw wagen

De carnavalisten houden hun wagen angstvallig geheim. Zeker nu niemand weet hoe die eruit zal zien. Foto: nmi

Blankenberge - In een loods net buiten de stad werkt carnavalsvereniging De Splenterbomme aan haar wagen. Helemaal alleen, want de vereniging wil de sloop van de loods, waar de rest van de carnavalisten zitten, niet afwachten. "En nu we in een aparte loods zitten, weten de andere verenigingen niet wat we bouwen.", zegt Bert Cuyle.

Tot vorig jaar bouwden bijna alle carnavalsverenigingen hun wagen in een loods op de terreinen van de NMBS. Maar de plannen voor hetn ieuwe station houden ook in dat daar een nieuwe woonzone komt en dus gaat de loods op termijn tegen de vlakte. Wanneer dat precies gebeurt, staat nog niet vast, maar het stadsbestuur geeft de verenigingen de raad mee om zelf naar een nieuwe loods te zoeken. Voor de verenigingen die een nieuwe loods vidnen voor de bouw van hun wagen, wordt de subsidie opgetrokken van 800 naar 2.300 euro.

"We hebben niet willen wachten tot de loods wordt gesloopt.", zegt Bert Cuyle van carnavalsvereniging De Splenterblomme. "Een aantal maanden geleden hebben we een optie genomen op de loods."

Nog plaats

In de loods is er plaats voor twee verenigingen. "In de loods kunnen we met al ons materiaal terecht, zelfs dat van de vorige wagens die we gebouwd hebben. In de andere loods zaten we opeengepakt en hier hebben we ruimte zat."

"Er is zelf plaats voor een kleine carnavalsvereniging die altijd met dezelfde wagen aan de stoet deelneemt. Een grote loods was ook het signaal om een grotere wagen te bouwen. Daarvoor hebben we drie jaar geleden plannen opgemaakt.", vertelt de carnavalist.

Verrassingseffect

De Splenterbomme wilt voor de verrassing zorgen. "We nemen de Blankenbergse politiek op de korrel met de bouw van het nieuwe station en de grote parkeergarage die gebouwd wordt naast fietshandel Lievens.", zegt Cuyle. "Ook de drie tinten grijs, die nu gebruikt worden voor de vernieuwing van de centrumstraten, komen op de wagen. Daarnaast zijn er heel wat bewegende delen ingebouwd. Zo zijn er verschillende figuren die bewegen en rijden er kleine treinwagonnetjes op de wagen. Met die constructie willen we wel voor een verrassingseffect zorgen."

Door Norbert Minne
AANGERADEN
Meest recent