Wordt dit dé nieuwe Blankenbergse carnavalshit?

Blankenberge - Hans Vanquathem heeft net voor het carnavalsweekend een nieuw nummer de wereld ingestuurd. 'Heila Ivan!' is gebaseerd op een lokale hit uit Aalst en belicht de komende burgemeesterswissel.

"De geruchten over de wissel deden al langer de ronde. Ik wist alleen niet wanneer het zou verkondigd worden.", zegt Hans Vanquathem. In december kreeg hij het idee hier iets mee te doen. Aangezien hij met Creafoam veel werk verricht voor Aalsterse groepen kende hij al langer het nummer 'Heila Ilse!', van Prins Carnaval 2008 Kenny D'Hondt uit Aalst. "Ik hoopte dan ook op een bekendmaking op de nieuwjaarsreceptie op het stadhuis, maar het werd nog wat later. Op dat moment was de tekst al klaar. Ook de toestemming van de prins en de maker van het nummer had ik al op zak."

Met de hulp van Gregory De Cock, lid van de Daring Boys, namen beiden afgelopen maandag het nummer op bij Hans' thuis. "Gregory voegde er nog wat effecten aan toe. Hij doet lijken alsof ik een beetje kan zingen. Met een simpel clipje erbij lanceerde ik het nummer vrijdag op YouTube en Facebook. De reacties lijken in de smaak te vallen. Een aantal dj's die in de cafés draaien, hebben het lied al. Wie het wil, hoeft mij maar een mailtje te sturen."

Het lied is niet gemaakt voor een vereniging in de stoet, maar mensen mogen wel ergens in de komende driedaagse een act verwachten. "Ludieke bedoeling. Hoe meer mensen het meezingen, hoe leuker het wordt!"

Door jwi
AANGERADEN
Meest recent