Carnavalsweek sluit af met duik en verbranding

Foto: jwi

Blankenberge - Voor het negende jaar op rij richt de Blankenbergse sportdienst zaterdagmiddag opnieuw een duik in de Noordzee in. Voor het eerst krijgt de origineelst verklede ijsbeer een prijs. In de vooravond volgt de verbranding van de Prinsenpop met een vuurwerkspektakel als afsluiter.

Inschrijven kan enkel de dag zelf vanaf 13 uur in het Farys Noordzeebad of op de rotonde van de pier. Omkleden kan in de voorziene tenten op het strand. Om 14.30 uur verzamelen de duikers in het startvak op het strand ten westen van de pier voor een carnavaleske opwarming. Een halfuur later lopen de groep massaal de zee in. Geschat wordt dat het water om en bij de 6 graden Celsius zal bedragen.

Na de duik krijgen de durvers een jenever of warme chocomelk getrakteerd. Als kers op de taart krijgt de origineelst geklede ijsbeer nog een prijs mee naar huis. Die bekendmaking wordt voorzien om 15.15 uur.

Tot 18.30 uur krijgen de deelnemers de mogelijkheid tot een gratis warme duik in het Farys Noordzeebad. 's Avonds volgt immers de Prinsenverbranding waar ook de inschreven duikers een drankje wordt aangeboden. Net voor de verbranding van de pop wordt de uitreiking van de persprijs en prijs voor de geklede café door de Splenterbomme uitgereikt nadat de biertent van afgelopen maandag niet werd opgezet.

Wie wenst mee te duiken in zee hoeft slechts één euro te betalen. De verbranding is gratis bij te wonen.

Door jwi
AANGERADEN
Meest recent