Supportersclub viert Brugs kampioenschap

Voor opstappen terug naar Blankenberge werd een stevig feestje gevierd. Foto: jwi

Blankenberge - De Blankenbergse supportersclub FCB Keldervrienden zegeviert! De vzw zat nog in de kinderschoenen toen ze het laatst de titel binnenhaalden. Een viering op passende wijze kon niet ontbreken.

Voor de beslissende wedstrijd tegen de aartsrivaal had de vereniging een dubbeldeksbus voorzien om meer supporters mee te kunnen nemen naar Brugge. Al bij de heenrit waren de gezonde spanningen te voelen, desondanks veel sfeer. De winst en zodus de 14de landstitel zorgde na de match voor een uitbarsting van het feest. De bus vertrok pas twee uren na de wedstrijd. Bij aankomst in het supporterslokaal van FCB Keldervrienden waren heel wat supporters die de match thuis volgden afgezakt. Het bestuurde trakteerde een biervat. Het binnenrijven van de titel gebeurde zonder incidenten.

Het werkjaar wordt afgesloten op zaterdag 28 mei met een barbecue in Bistro De Perse. Vanaf 19 uur kan je er genieten van vier soorten vlees met een uitgebreid groentenbuffet. Leden betalen 12 euro, niet-leden zijn er welkom voor 15 euro. Kinderen jonger dan twaalf betalen slechts vijf euro. Inschrijven kan voor woensdag 25 mei via fcbkeldervrienden@gmail.com en via overschrijving op het rekeningnummer BE97 7310 1977 6049. Begin juni volgt een algemene ledenvergadering.

Door jwi
AANGERADEN