Zwaargewond na agressieve raid van zaterdagavond

© Koen Dhollander

Nadat twee vrienden hun wagen geparkeerd hadden om iets te gaan drinken werden ze plots zwaar aangevallen.

kdm

De politie kreeg zaterdagavond rond 20.40u enkele meldingen binnen van een zware vechtpartij in de Kruisbekstraat. Twee vrienden hadden net hun wagen geparkeerd in de Kruisbekstraat met de bedoeling om iets te gaan drinken. Volgens de getuigen werden ze plots aangevallen door vier of vijf andere mannen. De twee mannen probeerden de slagen te ontwijken maar het ging er heel agressief aan toe. Er werd met stenen gesmeten, een aanvaller zwaaide met een vuurwapen en de andere met een stok of staaf.

De aanvallers zijn na de raid, even snel als ze opdoken, in een donkergekleurde wagen gesprongen en weggereden. Op het straat bleven bloedspatten, twee kapotte gsm's en autosleutels achter.

Eén van de slachtoffers was gaan lopen nadat hij bedreigd was door een vuurwapen en kwam zelf tijdens het politieonderzoek terug ter plaatse. Hij had verwondingen aan het hoofd, volgens hem omdat hij een slag gekregen had met een ijzeren staaf. Hij kon weinig duidelijkheid brengen over de aanleiding van de aanval. De andere man was tijdens de raid kunnen weglopen en stapte zwaargewond even later een restaurant binnen op de Maantjessteenweg. Hij werd overgebracht naar het Jan Palfijnziekenhuis. Hij werd daar, levensgevaarlijk gewond, opgenomen. Hij kon nog niet worden verhoord.

Het onderzoek van de politie loopt, wanneer de zwaargewonde man kan verhoord worden komt er mogelijk meer duidelijkheid over de aanleiding voor de feiten. De aanvallers en de wagen waarmee ze zich verplaatsten worden opgespoord.

LEES OOK

Nu in het nieuws