FOTO. Belgisch goud voor karateteam Kazoku

© if

© if

© if

© if

Afgelopen zondag ging het Belgische kampioenschap karate voor de jeugd door in het Waalse Braine l'alleud.

Koen Van Waesberghe

Kazoku, de club met grondvesten in Assenede, had twaalf geselecteerde karateka'tjes die hieraan mochten deelnemen. Het Belgisch kampioenschap is de afsluiter van het competitieseizoen en alleen de beste acht van Vlaanderen mogen het hier opnemen tegen de beste acht van Wallonië. Samson Wille, één van de drijvende krachten van de club, stuurde ons volgend verslag.

Onze karateka's waren zeer gemotiveerd en vlogen er met volle moed in. Individueel zat er een vijfde plaats in voor Mauro Wille, Pieter Rooms en Daniil Palli. In ploeg hebben de pupillen Mauro Wille, Chayton de Vleesschauwer en David Da Silva een mooie vierde plaats Kata in de wacht gesleept. De ploeg miniemen, bestaande uit Seth Helskens, Daniil Palli en Pieter Rooms, werden vijfde Kata en vice-Belgisch kampioen kumite.

De mooiste prestatie van de dag werd echter geleverd door de pupillenploeg met de Zelzaatse Milan Lambrecht en Rune van Bastelaere en de Wachtebeekse Tobias Vanmelle: zij werden eerder dit jaar al Oost-Vlaams en Vlaams kampioen. Ze bevestigden hun kunnen door de zilveren medaille kumite en de Belgische titel voor Kata in de wacht te slepen, de kers op de taart voor het harde werk van dit seizoen.

De trainers van Karateteam Kazoku konden geen mooier resultaat dromen en sluiten het seizoen af met een grote glimlach!

Clubinfo: www.karateteam-kazoku.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten