Groot succes voor karateclub Kazoku

Assenede - Vijftien medailles behaalde Kazoku afgelopen zondag op de Oost-Vlaamse kampioenschappen karate in Lede. Robin Creve (17) en Thomas Ongenae (16) wonnen de gouden medaille kumite bij respectievelijk de junioren en de scholieren. Drie zilveren en tien bronzen medailles was de verdere oogst. "De atleten worden nu voorbereid op het Vlaams en Belgisch Kampioenschap", klinkt het bij Iwan en Samson Wille van de club.

Bij de jeugd werd Felix Van Poel vierde Kata, Jonathan Van Melle derde Kata, Pieter Rooms derde kumite, team Milan Lambrecht, Rune Van Bastelaere en Tobias Van Melle werden derde Kata, team Felix Van Poel, Chiara De Vleesschauwer en Jalisa Wille werd derde Kata en team Mauro Wille, Seppe Fermont en Lucas Maes werd vice-Oost-Vlaams kampioen kata.

Bij de volwassenen +14 werd Felix Van Melle derde Kata, Eldina De Decker derde kumite, Sarah Ongena vierde Kata en vice-Oost-Vlaams kampioene kumite, Sarina Buysse werd derde Kata en vice-Oost-Vlaams kampioene kumite, Lenno Schelstraete werd derde Kata. 

De relevaties van de dag waren Robin Creve en Thomas Ongena: zij waren een klasse te sterk voor de tegenstand en beide vochten zich op spectaculaire wijze op het podium als Oost-Vlaams kampioen kumite!!!

“De clubtrainers zijn enorm trots met dit resultaat en met het hoge aantal deelnemers, de geleverde inzet en doorzettingsvermogen”, klinkt het bij clubverantwoordelijken Iwan en Samson Wille, nu wordt er verder voorbereid naar het Vlaams en het Belgisch kampioenschap in maart en april".

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN