Silaba heeft één verlenging nodig voor nieuwe overwinning

SILABA krijgt tien punten voorgift Foto: http://www.silabazelzate.be/

Zelzate - Basketbalclub Silaba Zelzate behaalde zijn zevende seizoensoverwinning. Het had daar wel één verlenging en een uitstekende Jasper Kerckaert voor nodig. Met nog één wedstrijd in de heenronde te gaan staat groen/wit mooi halfweg eerste provinciale. Leider Houtem leed zijn tweede nederlaag.

Silaba Zelzate: Matthias Durnez (4 punten), Vince Wyffels (2), Torben De Moor (9), Michiel Van Hecke (4), Simon Plets (12), Timo Stuyvaert (13) en Jasper Kerckaert (38)
Panters Baasrode: Sander Willockx (4), Nils Moortgat (13), Wouter Christiaens (6), Davy De Cock (14), Ben Becque (11), Michiel Tieleman (11), Bram Daneels (18) en Matthias Van Nuffel (2)
Rust: 36-39
Einde: 70-70

Silaba begon niet slecht aan de wedstrijd en liep enkele punten uit. De bezoekende coach zag de bui hangen en veranderde zijn verdedigende tactiek. Groen/wit was even de kluts kwijt en kreeg daardoor problemen in het aanvallend compartiment waardoor Baasrode met drie punten voorprong de rust inging.

Ook in het derde quarter bleef Silaba hinder ondervinden waardoor coach Snoeck ook zijn verdedigende tactiek wijzigde. Opeens sloeg de motor aan en onder leiding van een ontketende Kerckaert, hij scoorde maar liefst 38 punten wat heel uitzonderlijk is in het provinciaal basketbal, sleepte de thuisploeg verlengingen uit de brand. Silaba had genoeg aan één verlenging om alsnog met zeven punten voorsprong te winnen.

“Wij hadden dat tikkeltje gelukt dat een ploeg nodig heeft, bij Baasrode ontbrak dit waardoor wij en niet zij de drie punten pakten”, was coach Steven Snoeck eerlijk in zijn korte analyse.

Leider Houtem leed zijn tweede nederlaag, het verloor bij Denderleeuw met 85-78. Temse klopte Bazel met 78-52, Bavi versloeg Helios met 72-64, Meetjesland won bij Knesselare met 71-81 en Melsele/Beveren was sterker dan Deinze/Nazareth, het werd 77-84.

In de stand heeft Houtem nu 32 punten, daaronder volgt het duo Temse/Bavi met 30 punten en daaronder staan Denderleeuw, Meetjesland en Silaba met 28 punten, Melsele/Beveren volgt met 26 punten.

Volgende zaterdag trekt Silaba naar Helios, de hekkensluiter van de reeks. Het pakte twee overwinningen en totaliseert zestien punten.

Door Koen Van Waesberghe
VOOR ABONNEES