JC Sportswear herfstkampioen

De ploeg die dit seizoen aantreedt in derde provinciale A van het futsal: Staand vlnr: Jeroen Claeys (D), Jesko De Craene, Christophe De Beule, Andy Cosyn en Yves Bracke. Zittend vlnr: Frederick Lippens, Tristan Van de Velde, Tom Van Durme, Tim Buysse en Matti Buysse Foto: IF

Zelzate - Afgelopen maandag vierde JC Sportswear de herfstitel in de derde provinciale van het zaalvoetbal, de zogenaamde futsalcompetitie. De club die tien jaar bestaat pakte elf overwinningen en één gelijk spel.

JC Sportswear Zelzate, de officiële naam van de club, bestaat volgend jaar tien jaar. Het startte als Red Dogs maar wijzigde zijn naam vier jaar terug.

Momenteel komen ze uit in de derde provinciale reeks van het zaalvoetbal. In die reeks zitten naast hen nog vijf plaatselijke ploegen: Bristol Zelzate, Radip Grit Zelzate ZVC Retro 08 Zelzate en ZKK De Daltons Zelzate, elke week valt er wel een derby in de reeks te beleven. Daarnaast zit ook één ploeg uit Wachtebeke, drie ploegen uit Lochristi, drie ploegen uit Gent, één ploeg uit Evergem en één ploeg uit Aalter in die derde provinciale A reeks.

“Meestal eindigt de ploeg in de middenmoot”, zegt kapitein Yves Bracke, “maar dit seizoen konden we 2017 afsluiten met de herfsttitel, na twaalf speeldag hebben we 34 op 36. Maandag volgt de laatste wedstrijd van de heenronde, om 21 uur uit bij Rapid Grit, ook in de Zelzaatse Eurohal”.

“Dit jaar valt alles op zijn plaats en met zijn hechte vriendengroep wordt sterk voetbal gespeeld”, zegt nog de kapitein, “we zullen dit seizoen op ons elan doorgaan en dromen alvast van de titel”.

Dit titel zit er wel in, de ploeg won zes van zijn thuiswedstrijden, enkel bij datzelfde Rapid Grit werden twee punten verloren, het werd toen 3-3. Ook de vijf uitwedstrijden wonnen ze.

In de stand hebben ze als leider 34 punten en dit zijn vijf meer dan eerste achtervolger Bristol. Op de derde plaats staat Ay Yildiz Gent maar zijn hebben al een achterstand van tien punten (één wedstrijd minder gespeeld). Rapid Grit staat op de zesde plaats met zestien punten, Retro 08 staat achtste met vijftien punten en ZKK De Daltons staat twaalfde met twaalf punten.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is JC Sportswear – Retro 08 op maandag 18 december om 22 uur in de Eurohal te Zelzate.

Door Koen Van Waesberghe
VOOR ABONNEES