Silaba wordt alleen derde na nieuwe overwinning

SILABA krijgt tien punten voorgift Foto: http://www.silabazelzate.be/

Zelzate - In de hoogste provinciale basketbalreeks heeft Silaba Zelzate, zonder zijn door griep gevelde kapitein Simon Plets, zijn derde opeenvolgende zege behaald, het zit daarmee aan vijftien overwinningen. In de stand blijft het in de hoogste regionene meedraaien.

BJM-Gembas Knesselare: Jordy Van den Bussche (-), Jo Cruyt (7), Menno Snauwaert (-), Briek Van Gaever (-), Hans Standaert (8), Broes Tanghe (9), Jan Vervienne (8), Cedric De Meyer (5), Peter Junior Bonnaerens (2), Ambroos Stals (2), Wouter Verstuyf (-) en Niels Blondeel (11).
Silaba Zelzate: Matthias Durnez (8), Vince Wijffels (9), Mike De Vos (-), Torben De Moor (5), Michiel Van Hecke (-), Tim Heyse (20), Timothy Stuyvaert (6), Jasper Kerckaert (15) en Steven Pluym-D’haenens (-).
Quartiers: 11-15, 13-15, 16-14 en 12-19

Onder impuls van een sterkte Heyse met acht punten en een driepunter van Kerckaert in het eerst quarter liep Silaba geleidelijk uit. In het tweede gedeelte van de eerste helft gingen beide spelers, gesteund door Wijffels, Stuyvaert en De Moor op hun elan door, aan de rust hadden de bezoekers zes punten voor.

Na de rust probeerde de thuisploeg het evenwicht te herstellen. Driepunters van Standaert en De Meyer zorgden voor druk bij de bezoekers die al bij al, mede door verschillende infiltraties in de thuisverdediging van Durnez, goed stand hielden. In het vierde quarter stelde groen/wit echter orde op zaken met de tweede beste verdediging van de reeks.

“Het is alweer het verhaal van de ganse terugronde”, zegt coach Steven Snoeck, “met onze sterke verdediging konden we de thuisploeg op 52 punten houden. Hun, bijwijlen, potige defense waarbij onze aanvalspatronen goed geanalyseerd waren door thuiscoach Van de Vyver, konden ons niet verder dan 63 brengen. We beschikken niet over een speler die wekelijks dertig punten scoort”, zei de Zelzaatse coach.

Andere uitslagen van zaterdag: Baasrode-Temse 52-79, Zottegem-Denderleeuw 82-86, Aalter-Bazel 82-76, Meetjesland-FF Gent 91-71, Houtem-Melsele/Beveren 88-60 en B.Gent-Deinze/Nazareth 59-61

In de stand leiden Denderleeuw en Houtem met 54 punten, Silaba volgt op twee punten en Temse heeft, met één wedstrijd minder, drie punten minder dan de leiders. Meetjesland heeft 50 punten, Melsele/Beveren dat ook nog één wedstrijd tegoed heeft totaliseert 49 punten.

Door Koen Van Waesberghe
VOOR ABONNEES