10 cultuurtips vol (future) old people

FUTURE OLD PEOPLE ARE WIZARDS: ALBUMVOORSTELLING Foto: FUTURE OLD PEOPLE ARE WIZARDS: ALBUMVOORSTELLING

Gent - Knappe knarren op de Gentse podia deze week. Will Tura beleeft zijn dertiende jeugd en Stef Bos blijft eeuwig zoekend. Amsterdam Klezmer Band & Söndörgo en Old Salt tonen hoe nieuw oude muziek kan klinken. En wie toch een scheut actuele kunst nodig heeft, sturen we naar "Future Old People Are Wizards" of de Gent Soirees.

Fotografie Korda: Beauty & Revolution
Nog tot  19 augustus, Historische Huizen Gent, Sint-Pietersabdij

Eén van de meest iconische en hypnotiserende foto’s is het beeld dat de Cubaanse fotograaf Alberto Diaz Gutierrez nam van Che Guevara. Het werk van deze fotograaf, beter bekend als Korda, is heel de zomer te ontdekken in de Sint-Pietersabdij tijdens de expo “Korda: Beauty and Revolution”. Van de Cubaanse Revolutie, over onderwaterwereld, tot reclamefotografie met indrukwekkend mooie vrouwen uit de vroege jaren ’50. Niet voor één foto te vangen, die Korda.
Meer info

Amsterdam Klezmer Band & Söndörgo
woensdag 23 mei, 20u, De Centrale

De Centrale programmeert woensdag opnieuw een bombardement aan kruisbestuivingen. Tussen Nederland en Hongarije, tussen Klezmer, Balkan en zigeunerinvloeden, tussen bekende en vergeten muziekjes. Amsterdam Klezmer Band smeedde samen met de Hongaarse groep Söndörgo een XL supercollectief. Zorg dat u goed uitgeslapen bent, want u zal niet weten waar eerst te kijken.

 

Meer info

Stef Bos
Donderdag 24 mei,  20.00u., Capitole

De Nederlandse zanger Stef Bos is een graag geziene gast op de Genste Feesten. Deze keer komt hij langs met de theatertournee ‘Kern’ Dat woord was het uitgangspunt van Stef Bos en zijn band om aan een nieuwe verzameling songs te werken die de basis vormen voor deze theatervoorstelling. Een voorstelling waarin met taal en muziek voortdurend naar de kern wordt gezocht van alles. De klassiekers krijgen natuurlijk ook een plaatsje op de setlijst.
meer info

Old Salt
Vrijdag 25 mei, 20.30u., Bij' De Vieze Gasten

Een portie Americana en dan nog in de Brugse Poort! Old Salt is een band met Gentse thuisbasis en brengt een mix van traditionals en eigen werk. De internationale bandleden hebben van bij het begin Old Salt beïnvloed, elk vanuit zijn muzikale tradities uit de VS, België, Zweden, Frankrijk en Schotland.
meer info

Future Old People Are Wizards
Vrijdag 25 mei, deuren 19.30u., NEST
All-starband Future Old People Are Wizards verenigt leden van Drums Are For Parades, Elefant, Wallace Vanborn en Maya's Moving Castle. Verwacht je aan 's lands boeiendste kruising van noisepop, sludge, mathrock en alles daartussenin. Na debuut Faux Paw en het ietwat conceptuele M, verschijnt eind mei de derde worp van de band, Peaces.  Support Run Sofa is een van dé beloftes die ons land rijk is. Hoekige mathrock, subtiele psychedelica en lofi hiphop. Check alvast debuutalbum Say. Voer voor fans van Connan Mockasin, Suuns, Mykki Blanco en Mac DeMarco! 
meer info

The Q-som Experience
Zaterdag 26 mei, 22.00u., Zaal Charlatan

Put on your dancing shoes! Een professionele band bestaande uit de top van de nieuwste generatie Belgische (jazz)muzikanten dat samenkomt voor het hart van de zaak: muziek maken! Shake those hips tijdens een avondvullend zwoel en sexy latin programma, gebracht door deze top blazerssectie, versterkt met opzwepende, heupwiegende salsa percussie en verleidende lyrics gebracht door onze onbevreesde vocalists
meer info

Gent Soirees
vrijdag 25 mei, diverse locaties, gratis

Gentse galeries en Cultuur Gent slopen vrijdag opnieuw elke resterende galery drempel. Met deze opendeuravond tot 22u nodigen de galeries en off-spaces (alleen al om te ontdekken wat dit is, moet u gaan) u uit voor een spannend parcours langs het werk van hedendaagse kunstenaars.   
meer info

Kuimba!
zaterdag 26 mei, 20u, Livinuszaal Gent

Vzw Arte Musicale laat jonge stemmen knallen. Ook dit weekend weer brengt het jongerenkoor Furiakanti en het jeugdkoor Furiale een bruisend concert met zuiderse ritmes en tegelijkertijd ingetogen melancholie. 40 stemmen bij elkaar in harmonie, wanneer hoorde u dat nog eens?
Meer info

Will Tura 
Zaterdag 26 mei, 20.00u., Capitole

Will Tura had in de zomer van 2015 nood aan rust. De logische sabbatical als gevolg eindigde bij het verschijnen van zijn nieuwe cd 'Klein Geluk'. Hij beperkte zich twee jaar tot een paar concerten en nu staat hij klaar om nog eens van zich te laten horen in de Capitole. Deze klassenbak komt naar Gent met een rugzak vol hits!
meer info

Feest in't Kasteel 2018
zondag 27 mei, 10u, Gravensteen

Gezinnen met kinderen beleven zondag een fijne dag in het Gravensteen. Vreemde wezens en kwakzalvers gesignaleerd, maar gelukkig ook ridders en kruidenvrouwtjes. Voor de prijs van een toegangsticket krijgt u er tijdens Feest in’t Kasteel heel veel extra fantasie en avonturen bovenop.
Meer info

Door Klaas Vandromme en An Rosiers
VOOR ABONNEES