5 cultuurtips op weg naar de zomer

Foto: (c) Zaradi Tebe

Gent - Het grote, gekke zomergeweld is in aantocht. Gentse Feesten, Björk, een eindeloze rij matchen van de Rode Duivels, de zomerfestivals en lange terrasavonden. In dit overzicht alvast 5 cultuurtips op weg naar die heerlijke zomer. Echt warmlopen kan volgens ons perfect op het gezellige, avontuurlijke en gratis Zaradi Tebefestival in het Gentse Keizerpark.

Medardo Rosso, expo
nog tot 24 juni, Museum voor Schone Kunsten Gent

Gent en het MSK hebben er lang op moeten wachten. De sculpturen van de Italiaanse kunstenaar Medardo Rosso waren eindelijk op bezoek in het MSK. Rosso stierf ondertussen bijna een eeuw geleden, maar blijft de tongen los maken. U heeft nog exact één week de tijd om te komen kijken en mee te praten over het werk van de man die liever zachte materialen als klei en was gebruikte. Nu zaterdag (14u) is er ook een instaprondleiding met gids.
meer info

Hmmdrum
vrijdag 22 juni, 19.30u., Concertzaal Trefpunt

Hmmdrum is een Gentse pop/rock band die deze zomer wil uitpakken met een positief en ondernemend project. Het betreft een muzikale en ecologische tournée (± 1000km) waar de muzikale vrienden voor het goede doel met bakfietsen Zuid-Frankrijk zullen doorkruisen (Van Nice naar Montpellier). Ze willen vrijdag  in hun thuisbasis Gent de ambitie om 20.000 EUR binnen te halen nog eens in de verf zetten.
meer info

Hiphopherberg, Woordkracht XIV
vrijdag 22 juni, 20u, gratis, Herberg Macharius

De kracht van het woord staat niet alleen elke dag in uw krant, maar ook op de volgende editie van het Gentse slam- en hiphoppodium Woordkracht. Als hete messen door boter zullen ze vlammen, gewapend met hun tong. Ontdek bijvoorbeeld Mahini, Anna Khina en Free Man & Karin Kreate Beauty.
meer info

Zaradi Tebefestival (Gent)
vrijdag 22 juni, zaterdag 23 juni  en zondag 24 juni, Keizerpark, gratis

Elk Gents park is goed op weg om ook een eigen festival te hebben. In het Keizerpark strijkt al voor de achtste keer het culturele stadsfestival Zaradi Tebe neer. Gezellig, avontuurlijk en gratis. Een mooie mix met onder meer King Dalton (vrijdag), Broere Van Andere Moere (zaterdag) en Evil Empire Orhestra (zondag). Maar ook een poëzie-eiland (op het water!), circus, beeldende kunst en het veelbelovend “start van de zomer” gevoel.
meer info

Laureatenconcert Koningin Elisabethwedstrijd 2018
zaterdag 23 juni, 20u, Opera Gent

Ook meegezongen tijdens de mooiste area’s van de Koningin Elisabethwedstrijd voor Zang dit jaar vanuit uw zetel? Dan geniet u ongetwijfeld ook van het Laureatenconcert, dit jaar onder meer in de Gentse Opera. Daar moet u wel de lippen stijf op elkaar houden, al is de kans groot dat uw mond af en toe open zal vallen. Dat mag dan weer wel.
meer info
 

Door Klaas Vandromme en An Rosiers