Provinciale U17 van KVV Zelzate speelt kampioen

De provinciale U17 van KVV zijn kampioen. Voor coach Ian De Maesschalck is dit de tweede opeenvolgende titel. Foto: if

Zelzate - De provinciale scholieren van voetbalclub KVV Zelzate kroonden zich afgelopen weekend tot kampioen in de sterkste provinciale reeks. Voor coach Ian De Maesschalck is het zijn tweede opeenvolgende titel, na de provinciale knapen vorig seizoen.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg kroonden de U17 zich tot kampioen in de A-reeks van het provinciaal voetbal. Uit bij de tweede in de stand, Waasland/Beveren, werd gewonnen met 1-2. De jongens van coach Ian De Maesschalck (25) hebben daardoor twaalf punten voor op diezelfde Waaslanders.

In de eerste competitiehelft waren de U17P ook al de sterkste in hun reeks. Ze pakten toen 31 punten na twaalf wedstrijden. Samen met Waasland/Beveren werden ze na nieuwjaar ingedeeld in een reeks met alle betere ploegen bij de provinciale U17. Ook daarin waren ze dus de beste.

“Deze lichting moet zeker in de gaten worden gehouden”, zegt coach Ian De Maesschalck, “het is een sterk geheel met een paar spelers die het verschil kunnen maken”. De doelman van het geheel is Arne Peirsman die op schitterende wijze kan vervangen worden door zijn doublure, Runar De Wispelaere. De zestienjarige Peirsman wordt volgend seizoen opgenomen in de kern van eerste ploeg en beloften en mag de concurrentie aangaan met Fréderique De Vleesschauwer en de nieuw aangetrokken Cem De Jaeger.

Wie de provinciale U17 nog eens aan het werk wil zien kan op 12 mei terecht in Maldegem, dan spelen de 15 en 1-jarigen ook nog de bekerfinale.

Door Koen Van Waesberghe
VOOR ABONNEES