Rani De Saedeleer pakt karatebrons op EK in Noorwegen

De Zelzaatse Rani De Saedeleer pakte brons op het EK Karate in het Noorse Stavanger. Foto: if

Zelzate - Op het Europees Kampioenschap karate voor de junioren in het Noorse Stavanger heeft Rani De Saedeleer de bronzen medaille gepakt in het kumite. Ze versloeg onder andere de huidige wereldkampioene.

De achttienjarige Rani De Saedeleer is al vier jaar actief aangesloten bij karateteaum Kazoku uit Assenede, geleid door de broers Samson en Iwan Wille. Sinds dit jaar maakte ze deel uit van de Belgische nationale ploeg waarmee ze vorige maand op stage ging naar Japan.

Op het EK versloeg ze afgelopen zaterdag in de eerste ronde de huidige wereldkampioene en meervoudige Europese Wereldkampioene, afkomstig uit Rusland, op overtuigende manier met 2-1. Ook in de tweede ronde won ze waardoor ze in de halve finale terecht kwam.

Daarin moest ze het opnemen tegen een Noorse. Na een spannend gevecht won de latere kampioene waardoor ze welverdiende met de bronzen medaille kumite naar huis ging.

“Het is dank zijn haar ijzersterke fysieke als mentale voorbereiding dat ze nu de vruchten plukt op het EK”, zeggen ze bij de club waar ze terecht fier zijn want ook Thomas Ongena werd, samen met zijn team, derde bij de junioren kumite.

Door Koen Van Waesberghe