Werkgroep Carnaval kondigt stoet en braderie aan

Foto: if

Zelzate - Zes jaar terug besloot het toenmalig feestcomité om per twee jaar carnaval te organiseren. ZRO-stem Kevin De Decker richtte daarop de werkgroep carnaval op.

Omdat Kevin niet akkoord was om carnaval maar om de twee jaar te organiseren besloot hij een werkgroep in het leven te roepen om dit verkleedfeest nieuw leven in te blazen. “Voorlopig zijn we tevreden, al blijft mijn grootste droom een nieuwe carnavalstoet in te richten”.

En die droom lijkt bewaarheid te worden. “We zaten met het vernieuwde feestcomité rond de tafel en als werkgroep kunnen we met veel trots melden dat er volgend jaar een eigen avondstoep met braderie komt”, zegt de trotste De Decker die eraan toevoegt dat de braderie gekoppeld wordt aan de zaken rond de Grote Markt.

Springkastel tijdens 'Doing-Day'

Om dit plaatje financieel haalbaar te maken organiseert de werkgroep een steunkaartenverkoop. “Op die manier hopen we dat de inwoners van de gemeente Zelzate hun steentje bijdragen. Het feestcomité en de gemeente stappen me in het verhaal van de avondstoet en zijn bereid te ondersteunen”, zegt De Decker nog.

Tijdens hun vijfde verjaardag organiseert de werkgroep kindercarnaval, het carnavalsweekend, de grote paaszoektocht en nu komt er nog een activiteit bij want op 3 november wordt de sporthal van Sint-Jan Bapitist omgetoverd tot een heus springkastelenhal. “De kinderen zullen er op de ‘Doing-Dag’ ondergedompeld worden in een paradijs vol springkastelen”, klink het nog. “We beloofden er een feestjaar van te maken, bij deze wordt die waargemaakt”, aldus nog De Decker. 

Door Koen Van Waesberghe