Topper eindigt onbeslist, ook Wetteren speelt gelijk

Bij KVV mocht eigen jeugdproduct Semih Ede voor het eerst starten in de basis, hij trok meer dan behoorlijk zijn streng. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - De topper tussen leider Merelbeke en KVV Zelzate eindigde, mede door de te grote foutenlast, een sterke thuisdoelman en de lat van KVV, onbeslist. Wetteren speelde zaterdag 1-1 waardoor Merelbeke voorop blijft in de stand.

KFC Merelbeke: Sven De Volder, Brecht Van Cauwenberghe, Dylan Van der Cruyssen (89’ Sam Van de Voorde), Karel De Smet, Thomas Zwart (71’ Alexander Elaut), Kevin Elaut, Akwasi Oduru Sasah, Alexander Seynaeve, Manki Sandy (43’ Brecht Van der Beke), Rob Van der Wilt en Roy Bultheel.
KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Stijn Cools-Ceuppens, Nico Blondeel, Tars Notteboom, Ennio Martens, Doran Mertens, Jelte De Coninck (89’ Pieter Grootaert), Emmanuel Annor, Tjorven Quintelier, Jens Vandenhende en Semih Ede (75’ Richard Antwi Manu).
Doelpunten: /
Gele kaarten: Cools-Ceuppens en Oduru Sasah.
Scheidsrechters: Willem Huyghe, Sidi Rabhi en Joachim Vercamer

Thuistopschutter Zwart opende na zes minuten de debatten door zich door de bezoekende defensie te wringen, zijn afwerking ging voorlangs. Op het kwartier moest De Volder twee keer na elkaar redden na evenveel voorzetten van de bedrijvige Ede, een eerste keer op een schot van bezoekend topschutter Mertens, een tweede keer op een kopbal van De Coninck. Rond minuut twintig ging De Vleesschauwer goed plat op een strakke voorzet van Oduru Sasah en vijf minuten later controleerde Zwart matig nadat hij randje buitenspel diep werd gestuurd. Tien minuten voor de rust werd Mertens diep gestuurd, zijn poging ging over en net voor de rust was de hoek voor De Coninck te scherp, na voorzet van Blondeel.

Vier minuten na de koffie botste De Coninck alweer op de Volder nadat Ede hem bediende met een pass binnendoor. Op het uur belandde een poging van Elaut, vanop de rand van de zestien, op de lat, aan de overzijde besloot De Coninck voorlangs. Twintig minuten voor het einde ging alweer De Volder goed plat op alweer een poging van De Coninck en tien minuten voor affluiten week een schot van Seynaeve verkeerdelijk af.

Nog vijf ploegen voor derde periode

De andere topper tussen Wingene en Wetteren eindigde op 1-1, Zwevezele won met 3-1 van Lede en Pepingen/Halle ging verrassend met 4-1 onderuit bij Torhout. Stekene won met 1-2 bij Kampenhout, Melsele ging met zware 6-1 cijfers onderuit bij Oostkamp en Lebbeke verloor met 5-2 bij rode lantaarn Woluwe/Zaventem. Wolvertem/Merchtem-Wervik tenslotte eindigde op 1-3.

Met nog zes punten te verdienen (negen voor Stekene en Lebbeke, nvdr) heeft leider Merelbeke 58 punten, Wetteren volgt met 54 punten en Zwevezele heeft er 52. Dan volgen Pepingen/Halle en Wingene met respectievelijk 49 en 48 punten, KVV heeft er 43 en Stekene heeft er 42. Melsele, Lebbeke en Lede volgen met 38, 37 en 34 punten.

Onderaan wordt de strijd opnieuw spannend. De laatste in de stand, Woluwe/Zaventem, heeft 22 punten en Kampenhout heeft 25 punten. Daarboven staat het duo Oostkamp/Wervik met 27 punten, Torhout heeft 28 punten en Wolvertem/Merchtem telt 32 punten.

In de strijd voor de derde periode leidt Zwevezele met twintig punten, Stekene volgt op één punt, Oostkamp volgt op vier punten, Merelbeke heeft vijf punten achter en Torhout heeft zes punten minder.

Mertens en Zwart blijven leider

In de topschuttersstand blijven Thomas Zwart en Doran Mertens leider met achttien doelpunten, Aaron Vandendriessche volgt met zestien doelpunten en Phil Cannoot van Oostkamp heeft er twaalf.

Volgend weekend is er geen voetbal in de derde amateurklasse, het weekend daarop ontvangt KVV Kampenhout en op de laatste speeldag trekt het naar Torhout. Merelbeke moet naar naar Lebbeke en thuis tegen Lede, Wetteren ontvangt Oostkamp en moet naar Wolvertem/Merchtem en Zwevezele ontvangt Wervik en trekt naar Woluwe/Zaventem.

Door Koen Van Waesberghe
VOOR ABONNEES