Evy Poppe derde op Junioren WK

Zo pronkte Evy Poppe met haar bronzen meidaille op haar Facebook-pagina. Foto: RR

Zelzate - Afgelopen weekend trad snowboardster Evy Poppe aan in Zweden. Ze nam er deel aan het Junioren Wereldkampioenschap. Poppe is vijftien en droomt van de Olympische Spelen.

Het Zelzaatse snowboardtalent Evy Poppe geldt als een uitzonderlijk talent, nu al wordt ze de opvolgster van Seppe Smits genoemd. Aan het junioren WK nam ze voor de eerste keer deel en dit past uiteraard in haar voorbereidingen op de Europese jeugdspelen van volgend jaar in Lausanne en de Olympische Spelen van 2022 in Peking.

Afgelopen weekend werd dit junioren WK georganiseerd in het Zweedse Klaeppen. Evy pakte in de Big Air competitie die derde plaats met een score van 145,75 punten. Winnares werd de Canadese Sommer Gendron met 163 punten, Annika Morgan (Dui) werd tweede met 147,74 punten. Na haar werd de Zwitserse Mona Danuser vierde met 125,25 punten.

“Die derde plaats is als een droom die uitkomt”, zegt Evy op Facebook. Ze kan dit enkel maar bereiken dankzij de steun die ze krijgt van Sport Vlaanderen en Sneeuwsport Vlaanderen. 

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN
Meest recent