Provinciale scholieren van KVV pakken Jeugdcup Nieuwsblad

Coach Ian De Maesschalck was ontzettend trots op zijn provinciale scholieren. Foto: Marc Van Hecke

Zelzate - Na de titel pakte de U17 van KVV Zelzate de felbegeerde Nieuwsblad-cup. Op Moederdag versloeg het de interprovinciale leeftijdsgenoten van Sint-Niklaas. Volgende week volgt de interprovinciale eindronde met alle provinciewinnaars.

Deze ochtend om 7.30 uur vertrokken de provinciale scholieren van KVV Zelzate per autocar naar Maldegem. Daar vonden vandaag de provinciale eindronde plaats van de Jeugdcup Het Nieuwsblad plaats. Deze Nieuwsblad-cup is een langgerekt toernooi dat in het najaar van 2018 begon. De jongens van trainer Ian De Maesschalck en afgevaardigde Stef Vereecke moesten in de eerste ronde optornen tegen de interprovinciale jeugd van KSV Sottegem, deze werden verslagen met 5-2. In de achtste finales werd FC Lebbeke geklopt met 2-3 en in de kwartfinales was groen/wit te sterk voor KVC Jong Lede met 3-1. In de halve finale werd TK Meldert verslagen in twee wedstrijden, uit werd het 3-1, thuis won Zelzate met 3-0.

Zondagochtend in de finale bleef het lang 0-0 toen tien minuten voor het einde een persoonlijke actie van Senne Van Acker de bal tot bij Lauden Decorte bracht die voor de enige treffer van de match tekende. De kleine provinciale U17 van KVV won van het grote SK Sint-Niklaas. “Uiteraard ben ik fier op mijn jongens”, zegt coach Ian De Maesschalck, “als provinciale ploeg versloegen we toch maar mooi interprovinciale ploegen als Zottegem, Lede en nu Sint-Niklaas”. “Of er potentieel in de ploeg zit om het later waar te maken in de eerste ploeg van KVV weet ik niet maar enkele spelers halen toch een hoog niveau en vergeet niet dat onze doelman Arne Peirsman onlangs als standupper van Fréderique De Vleesschauwer op de bank zat”.

Volgende zondag volgt dan de grote finale in het stadion van Sint-Niklaas. KVV speelt dan tegen de andere provinciale winnaars om de algemene Vlaamse winnaar te kennen. Om 9 uur treedt men aan tegen KFC Turnhout, één uur later wordt RWDM partij gegeven, om 11 uur komt KVK Wellen als tegenstander op het terrein en op de middag volgt een duel tegen KFC Varsenare. Na die, in totaal tien wedstrijden van twee keer twaalf minuten is de winnaar gekend.

Door zvd