Winnende klassen Jeugdboekenmaand 2019 gelauwerd

Zelzate - Vorige vrijdag was er de langverwachte prijsuitreiking van de Jeugdboekenmaand. Achthonderd leerlingen van de Zelzaatse basisscholen namen deel aan het ‘Jeugdboekenmaand-vriendschapsspel’ van de bibliotheek, in samenwerking met de culturele raad.

Vooraf konden de klassen een human mandala en/of een vriendschapsboekje maken en indienen. Burgemeester Brent Meuleman, schepen van cultuur Isabel Dellaert, Eric Raveel (voorzitter culturele raad), Vivien De Baets (voorzitter Raad van Beheer) en talrijke leden van de Raad van Beheer waren aanwezig op het eindfeest van de jeugdboekenmaand.

Volgens het bib-team was het niet gemakkelijk kiezen dit jaar, maar uit de vele kleurrijke human mandala’s, de mooi vorm gegeven vriendenboekjes en de scores op het ‘Jeugdboekenmaand-vriendschapsspel’ selecteerden ze vier klassen: L5 van juf Jolien (Vrije Basisschool Zelzate-West), L4A & B van juffen Liselotte en Vicky (Gemeentelijke Basischool De Krekel), L5A van juf Daisy (basisschool Sint-Laurens-Centrum) en L6A van juf Fay (Basisschool Gemeenschapsonderwijs De Reigers).

Cultuurschepen Isabel Dellaert bedankte het bib-personeel voor deze succesvolle jeugdboekenmaand en feliciteerde de winnaars: “Tijdens deze Jeugdboekenmaand vierden we de vriendschap. Vrienden zijn belangrijk voor ons en onze maatschappij, er zijn goede vrienden, beste vrienden, boekenvrienden, teveel om op te noemen. Houden zo!”

De leerlingen en hun juffen werden in de bloemetjes gezet en kregen een prijs van zowel de bibliotheek als van de culturele raad.  Na de overhandiging van de certificaten en boekenbonnen aan de leerkrachten, volgde een leuke receptie met snoep- en fruitbrochettes,  frisdrank en water.  

Door zvd
AANGERADEN
Meest recent