IDM-vrijwilligers krijgen bedankingsevent

De Zelzaatse delegatie met milieuschepen Steven De Vuyst (PVDA) en IDM-directeur Dirk Strubbe Foto: if

Zelzate - IDM, de Intercommuncale Durme-Moervaart die naast Zelzate in nog vijf gemeentes actief is, nodigde haar 480 vrijwilligers uit op een tweejaarlijks bedankingsevent.

Afgelopen dinsdag gingen 150 vrijwilligers, actief op drie verschillende domeinen (Propere Pioniers, kringloopkrachten en herstelmedewerkers) in op een uitnodiging van intercommuncale IDM. Ze kregen in het sportcomplex van Lokeren een receptie aangeboden, een ideaal moment om te netwerken en ervaringen uit te wisselen. Dit is een tweejaarlijks blijken van dank voor hun tomeloze inzet.

“Vrijwilligers betekenen heel veel voor de lokale gemeenschap”, zei Annick Maes, de communicatieverantwoordelijke van IDM, “sommigen zetten zich elke dag opnieuw in, anderen maken zich met momenten vrij. De één heeft veel tijd, de ander wat minder. Maar één ding hebben ze gemeen: ze zetten zich onbezoldigd en uit vrije wil in voor een goed doel.” 

IDM-voorzitter Piet Penneman loofde in zijn verwelkoming de vrijwilligers voor hun inzet en de geleverde inspanningen: “Jullie mogen trots zijn op jullie zelf.  Wij zijn jullie in ieder geval super dankbaar.”

De delegatie van onze gemeente poseerde graag op de foto met IDM-directeur Dirk Strubbe en Zelzaats milieuschepen Steven De Vuyst (PVDA) die er aan toevoegde dat we "Zelzate Clean Again maken, mede dankzij de propere pioniers". 

Door Dirk Ververs