Elise De Kezel wordt kinderburgemeester

Elise De Kezel (r) kreeg een officiële tricolore sjerp omgegord. Foto: if

Zelzate - Woensdagnamiddag werd de kindergemeenteraad geïnstalleerd. De elf verkozenen leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van de vier basisscholen verkozen ook hun burgemeester.

In de vorige weken verkozen de vier basisscholen hun vertegenwoordigers voor de kindergemeenteraad. Deze werd door de dieprode coalitie nieuw leven ingeblazen. Burgemeester Brent Meuleman (SP.A) nam deze namiddag het initiatief om de installatievergadering in goede banen te leiden.

Drie scholen vaardigden elk drie leerlingen af, Sint-Laurens-West hield het bij twee. Deze elf zetelden woensdag vanaf 14 uur voor de eerste keer in de echte raadzaal van het gemeentehuis. Elise De Kezel van Sint-Laurens-Centrum werd verkozen tot nieuwe kinderburgemeester, zij zal vier keer per jaar de kindergemeenteraad leiden, een raad die zich zal buigen over allerlei onderwerpen die belang hebben voor de schoolgaande jeugd.

Burgemeester Meuleman had niets dan lof voor de jeugd: “Wat een enthousiaste groep”, zei hij, “Elise, ik kijk echt uit naar onze fijne samenwerking”. De eerste officiële kindergemeenteraad zal doorgaan op 18 september.

Door red