Salopette Studio kondigt komst naar Kortrijk aan

Kortrijk - Salopette Studio is een jonge ontwerpstudio die producten creëert uit afvalmateriaal. Oorspronkelijk uit Doornik, maar dit najaar openen ze hun eigen werkplek in Kortrijk. In de Kiosk van Designregio Kortrijk kondigen ze hun komst aan en kan je enkele van hun producten ontdekken.

Salopette Studio is een jonge ontwerpstudio die producten creëert uit afvalmateriaal. Oorspronkelijk uit Doornik, maar dit najaar openen ze hun eigen werkplek in Kortrijk. In de Kiosk van Designregio Kortrijk kondigen ze hun komst aan en kan je enkele van hun producten ontdekken.

Salopette Studio wil bewúst produceren. Het verzamelde materiaal – afval – wordt geanalyseerd, waarna er een ecologische dimensie aan wordt toegevoegd. Ze zijn steeds op zoek naar nieuwe materialen en nieuwe manieren of deze te transformeren. Dit is ook de manier waarop ze met hun klanten omgaan: met een open mindset van samen denken en uitwisselen. Ze werken dus niet enkel als product designers, maar je kan bij hen ook terecht voor interieurinrichting, publieke ruimte, industrieel design.

Salopette Studio bestaat uit de ontwerpers Martin Ripoche en Gautier Grouselle, afgestudeerd bachelor design aan de Ecole Superiéure Des Arts Saint-Luc Tournai. Daar ontwikkelden ze tal van workshops rond afval en upcycling. Als een gevolg van het succes van die workshops, beslisten ze om Salopette Studio op te starten. Half design studio, half kunstgalerij, half up-cycling lab en half winkel. Ze werken dus in vele richtingen en vanuit vele plaatsen: Rijsel, Doornik, Parijs, Brussel, De Haan en binnenkort ook Kortrijk. Lisa Declercq van Designregio: "Ze zijn vorig jaar verliefd geworden op Kortrijk en dit najaar zullen Martin en Gautier hier een werkplaats openen, een innovatieve ruimte, met kantoren voor 3D conceptualisatie, studio voor prototying en een showroom/shop met kunst en design stukken."

http://salopette-studio.com/

https://www.instagram.com/salopettestudio/

https://www.facebook.com/Salopette-Studio-494454857731716/

Door Kris Vanhee