DODENTOCHT. 19 op 20 Zelzatenaren bereiken de aankomst

Shana De Meyer en Kristof Haes werkten de honderd kilometer zij aan zij af. Foto: Wendy Bundervoet

Zelzate - Onze dorpsgenoten die deelnamen aan de vijftigste dodentocht hebben een sterke prestatie neergezet. Ook Jan Van Acker, bij wie een verkeerde gemeente was ingetikt in het trackingsysteem, haalde, net als achttien andere Zelzatenaren, de aankomst.

Vorig jaar behaalden 14 op 22 Zelzatnaren de aankomst in de Bornemse dodentocht, dit jaar was Zelzate goed voor 19 aankomers op 20 starters, enkel Hans Jacobs moest halfweg de strijd staken.

Jelle Van Peteghem liep zowat de ganse afstand en arriveerde, samen met zeventien andere ultralopers, de eindmeet na tien uur wedstrijd. Vroeger mocht niet want traditiegetrouw gaat het laatste controlestation pas open om 7 uur op zaterdagochtend.

Erna Hamerlinck was om 13.17 uur de volgende Zelzaatse die aankwam, twintig minuten later gevolgd door Laurens Houwenhuyse. Kristof Deschuymere overschreed de eindmeet op 14.38 uur, Herwig Dumez was bijna één uur later, hij finishte om 15.33 uur, Frank Descamps deed dit om 15.44 uur.

24 uur is maximumtijd

Om 17.28 uur was het de beurt aan Johan Van Hecke om te eindigen, een klein kwartier later -17.41 u.- was het de beurt aan het trio Kristof Haes – Shana De Meyer – Nicole De Decker. Precies 21 uur na de start finishte Günther Dhaeze, 28 minuten later gevolgd door vader en dochter Thomas en Esther Verhelst; vier minuten later, we schrijven 18.32 uur was het de beurt aan Lionel Leriche.

Om 18.28 uur overschreed Kathy Muytens de eindstreep, 19 minuten later was het de beurt aan Sandrina Kesbeke, gevolgd om 18.56 uur door Elena De Prins, om 18.57 uur was het de beurt aan Jan Van Acker. Bart Van Beveren eindigde ook netjes binnen de voorzien 24 uur, hij finishte om 19.47 uur of precies 22 uur en 47 minuten na zijn start.

Door Koen Van Waesberghe
VOOR ABONNEES