KVV eervol onderuit na propagandawedstrijd

De ploeg van KVV die startte tegen La Louvière: Staand (vlnr): Roy Broeckaert, Simon Lanckman, Sam Van de Voorde, Pieter Grootaert, Doran Mertens en Ennio Martens. Gehurkt (vlnr): Richard Antwi-Manu, Sander Van Cauwenberg, Stijn Cools-Ceuppens, Nicolas Van Buyten en Fréderique De Vleesschauwer. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Na een zinderende wedstrijd heeft KVV nipt de duimen moeten leggen tegen het ‘grote' La Louvière. Aan de rust stond de brilscore nog op het bord, de drie doelpunten vielen in de laatste twintig minuten. La Louvière gaat naar de vierde ronde in de Croky-Cup, KVV kreeg achteraf niets dan lof van bezoekend coach Robert.

KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Stijn Cools-Ceuppens (65’ Emmanuel Annor), Simon Lanckman, Pieter Grootaert (46’ Jens Vandenhende), Ennio Martens, Doran Mertens, Nicolas Van Buyten, Sander Van Cauwenberg, Sam Van de Voorde, Richard Antwi-Manu (70’ Emmanuel Koffi-Nyarko) en Roy Broeckaert.
UR La Louvière Centre: Ulric Cremers, Kieran Felix, Mohamed Mk Kahail, Dylan Damraoui (84’ Sami Tamoh), Yassine Delbergue, Amine Zenadji (72’ David Perreira-Bofomua), Mohamed Dahmane, Sahin Herzallah, Bafode Dansoko en Thomas Blaudy.
Doelpunten: 71’ Dansoko 0-1, 76’ Koffi-Nyarko 1-1 en 84’ Felix 1-2
Gele kaarten: Damraoui, Van de Voorde, Van Cauwenberg en Martens
Scheidsrechters: Peter Vandevenne, Robin Versweyveld en Bart Gilen

Tweehonderd toeschouwers zagen de bezoekers fors van start gaan. Thuisdoelman De Vleesschauwer kon zich meteen onderscheiden op kansen van ex-prof Dahmane (ex Club Brugge en Racing Genk) en Zenadji. Een verre uittrap werd door Mertens doorgekopt, Broeckaert besloot te zwak op Cremers. Op het kwartier werd Van Cauwenberg op rechts vrijgespeeld, zijn laterale voorzet werd door Antwi-Manu voorbij Cremers gemikt, Felix kwam zijn doelman bijstaan. Rond het halfuur ging De Vleesschauwer goed plat op een schot van Zenadji, luttele seconden later pakte hij een kopbal van Dahmane klemvast. Aan de overzijde bereikte een ingestudeerde hoekschop van Van Cauwenberg via Van Buyten Broeckaert die nipt over het doel kopte. Vijf minuten voor de rust knalde Mertens vanuit de tweede lijn, Cremers werkte in hoekschop. Eén minuut later bediende Van Buyten Antwi-Manu, zijn voorzet werd door Broeckaert naar doel gekopt, Cremers pakte in twee keer.

Direct na de koffie werkte Cremers een nieuwe kopbal van Broeckaert via de lat in hoekschop, aan de overzijde was De Vleesschauwer te nonchalant bij het uitverdedigen, Dahmane was te wild bij het afwerken. Dansoko bereikte de achterlijn, zijn bal achteruit richting Dahmane werd door Van de Voorde onschadelijk gemaakt. Twee minuten later was er een misverstand bij een terugkopbal van Delbergue, Cremers pakte met een kattesprong uit. Halfweg de tweede helft werd Antwi-Manu vrijgespeeld op links, zijn schot ging voorlangs. Twintig minuten voor affluiten bracht Dansoko de bezoekers op voorsprong na een actie in het centrum van de Zelzaatse verdediging. Wie dacht dat KVV van zijn melk zou zijn kwam bedrogen uit: Koffi-Nyarko viel in voor zijn landgenoot Antwi-Manu en bij zijn eerst baltoetsen verraste hij Cremers, die te ver uitgekomen was, vanuit een scherpe hoek. Les Loups gingen vol voor de winst, een één/twee tussen Dansoke en Dahmane werd door die eerste bijna afgewerkt, De Vleesschauwer pakte uit met een uitstekende redding. Drie minuten later werd de 1-2 afgekeurd wegens buitenspel, aan de overzijde moest Cremers alle zeilen bijzetten op een knal van Koffi-Nyarko. Zes minuten voor affluiten bleef een vrije trap in de kluts hangen, de mee in de aanval getrokken Felix tikte de winning-goal voorbij De Vleesschauwer. Groen/wit probeerde nog maar een poging van Vandenhende ging een halve meter langs de verkeerde kant van de paal buiten.

Enkel Wetteren en Torhout naar vierde ronde

Xavier Robert, de T1 van La Louvière, had niets dan lof voor KVV: “op het kleine terrein heeft Zelzate mij aangenaam verrast. Ze creëerden veel kansen en zolang het 0-0 bleef hadden ze evenveel kans als wij. Ze zullen zeker niet misstaan in de komende competitie”, klonk het bij de bezoekende coach.

Van onze reeksploegen gaan enkel Wetteren en Torhout door naar de vierde ronde, Wetteren won met strafschoppen na een 0-0 bij Oppagne, Torhout won met 1-2 van een andere reeksploeg, Stekene. Lebbeke verloor met strafschoppen bij US Rebecquoise na een 0-0 en Wingene verloor met strafschoppen na een 0-0, thuis tegen Loenhout. Ook Braekel ging er na een gelijkspel, 1-1, uit met de straschoppen tegen Heist (2-3). Melsele verloor met 0-2 van Knokke, Oostnieuwkerke met 0-3 van FC Liège en Overijse met 2-4 van Oudenaarde.

Het bekerparcours zit erop voor KVV, deze week oefent men op woensdag om 19.15 uur thuis tegen Ertvelde, donderdag speelt men om 16.00 uur bij Wachtebeke en zaterdag ontvangt men om 18.00 uur FC Latem.

Door Koen Van Waesberghe