Rotaryclub Westdorpe-Zelzate/Euregio steunt Villa Pardoes door Dodentocht

Foto: if

Zelzate - Aan de Bornemse Dodentocht deden vorig weekend, naast de andere duizenden deelnemers, ook Sarah, Kathleen, Herbert, Jeroen en Coen mee. Drie ervan zijn lid van de Rotaryclub Westdorp/Zelzate/Euregio en wandelden ruim vijfduizend bij elkaar.

De Rotaryclub Westdorpe-Zelzate/Euregio is een club met het hart op de juiste plaats. Elk jaar proberen ze verschillende goede doelen te ondersteunen door middel van donaties en evenementen. Ze haalden al regelmatig de Zeeuwse en Vlaamse pers met hun jaarlijks terugkerende brunch tot hun originele fietstocht voor Music For Life.

Vorig weekend deden drie van hun leden: Sarah, Bert en Coen, mee aan de dodentocht. Voor deze honderd kilometer lange wandeltocht lieten ze zich sponsoren en tot op de dag van vandaag staat de teller op iets meer dan vijfduizend euro.

De opbrengst voor de sponsortocht is voor Villa Perdoes. Die biedt gratis vakanties aan voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend, ziek kind van vier tot twaalf jaar. Het vakantieverblijf bestaat uit twalf ruime vakantiewoningen rondom een grote centrale picknickplaats en ligt in Kaatsheuvel. Villa Pardoes dankt haar bestaan aan de inzet van een groot aantal vrijwilligers en sponsors.

Door Koen Van Waesberghe