Belgische toppiloten aanwezig op de Trial Van Vlaanderen

  • Spektakel was er te bewonderen op de trial van Vlaanderen
Pittem - Voorbije weekend waren ronkende motoren de boventoon in de Egemse kleiputten. Daar vond voor de 29ste keer de tweedaagse Trial van de Kleigroeve plaats. Tijdens deze tweedaagse waren er ongeveer 200 piloten present uit verschillende landsdelen van België en Nederland. De Belgische topper en geselecteerd voor de trial der Naties Emile Matheeuws was op de afspraak.

“We kunnen alvast terugblikken op een topeditie”, zeg voorzitter Philip Damiens de Koninklijke Auto Moto Club Eendracht Torhout (KAMCE). “Het voorbereidende werk van alle medewerkers wordt beloond en dat doet deugd, motiveert ook de medewerkers om volgend jaar terug paraat te zijn en dit voor een jubileum editie van 30 jaar trial in de kleigroeve”. Deze editie is vlekkeloos verlopen. De organisatie kon zowel op zaterdag en zondag heel wat publiek verwelkomen in de kleigroeve.

Hoog niveau

Parcoursbouwer Gery Vande Vijvere zorgde voor de nieuwigheden en aanpassingen in de verschillende zones.” Met Gery hebben we iemand die een neus heeft voor nieuwigheden op het parcours”, zegt Damiens.” Ieder jaar wordt de moeilijkheidsgraad opgekrikt en komen toprijders naar Egem afgezakt wat ten goede komt aan deze tweedaagse.” Vlaamse toppiloot Emile Matheeuws (20) had niets dan lof voor de organisatie. “Ik kom reeds van kindsbeen af naar deze trial; eerst heb ik de lagere klassen doorlopen en nu ben ik reeds 3 jaar actief in de hoogste klasse. Ik beaam wel dat dit een van de mooiste trials is in België en dit zou meer aandacht moeten krijgen want in Wallonie wordt dit herkend als topsport en in Vlaanderen helaas niet. Deze trial wordt niet voor niets ‘Trial van Vlaanderen ‘genoemd. “

Door Kurt Van Eenooghe