VDAB-Zelzate verhuist naar SAC, schepen staat bureel af

Schepen Geert Asman ontruimde zijn bureel in het SAC. Foto: if

Zelzate - Binnenkort verhuist de dienstverlening van de Vlaamse Dienst voor Arbeids Bemiddeling (VDAB) naar een nieuwe locatie, hun huurovereenkomst op de Oude Westtragel loopt eind september af. Schepen van Sociale Zaken maakte dinsdag zijn bureel in het SAC leeg.

Tegen eind deze maand verhuist de VDAB naar het Sociaal- en Administratief Centrum (het SAC) van de gemeente Zelzate. “Het zullen dezelfde medewerkers zijn die de dienstverlening blijven verzekeren”, zegt Yoeri Van Hullebusch van de VDAB. “Ook de medewerkers van Welzijnsband en Wijk-werken zullen in dezelfde locatie aan de slag gaan wat de corporate samenwerking ten goede komt”, klinkt het nog.

Om die reden maakte de Schepen van Sociale Zaken Geert Asman zijn bureel in het SAC leeg: “De VDAB contacteerde mij begin dit jaar omdat de dienstverlening in Zelzate dreigde te verdwijnen. Door de nieuwe organisatie bij de VDAB zouden mensen naar Gent of Eeklo moeten gaan. De medewerkers van de VDAB vroegen daarop aan het OCMW om een oplossing te vinden voor een betaalbare huisvesting opdat de diensten hier kunnen blijven."

Dat het SAC uit zijn voegen dreigt te barsten geeft Asman ruiterlijk toe: “We zoeken  ook nog versterking voor onze sociale dienst”, zegt de schepen, “en daarom besloot ik mijn bureel te ontruimen. Ik zal nu de vergaderzaal gebruiken om mensen te ontvangen”.

Zowel Van Hullebusch als Asman zijn het erover eens dat de samenwerking tussen het OCMW en de VDAB kan versterkt worden. “Het is een extra troef in de strijd tegen armoede”, zegt de schepen. “We zullen lokale initiatieven blijven ondersteunen om mensen aan het werk te helpen en lokale vacatures in te vullen”, besluit de regiomanager van de VDAB.

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN