Schepen duikt de maand van de sportclub in

Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Schepen van sport Luc Van Waesberghe (SP.A) lanceerde woensdagavond de maand van de sportclub met een duikinitiatie bij duikschool Splash. In zijn zog volgden schepen Steven De Vuyst (PVDA), gemeenteraadsvoorzitter Dirk Goemaere (PVDA) en ex-gemeenteraadslid Sigrid De Ridder.

Een heuse delegatie van de gemeentelijke diensten, aangevoerd door de schepen van Sport, Luc Van Waesberghe, heeft de maand van de sportclub geopend door er letterlijk in te duiken bij duikschool Splash. Na een korte briefing en een deskundige uitleg over de werking van het duikmateriaal en veiligheid, werden ze ondergedompeld in het zwembad onder deskundig toeziend oog van de duikinstructeurs. 

Wat in eerste instantie een bangelijk en benauwd gevoel leek, veranderde al snel in een sfeer van rust, stilte en ontspanning onder water. Dit smaakte naar meer en men kon zich al inbeelden hoe fantastisch de onderwaterwereld er in werkelijkheid wel uit ziet. 

“Duiken is geen alledaagse sport maar toch is deze sport zeer toegankelijk voor iedereen”, klinkt het bij de club, “duikschool Splash biedt zowel voor de jeugd als volwassenen opleidingen op maat. Vanaf acht jaar kan je er op een speelse, maar toch veilige, manier terecht en wordt je er door goed geschoolde instructeurs opgeleid.”

“Een pluspunt binnen deze vereniging is dat er naast het duiken ook aandacht is voor het sociale- en familiale gebeuren’, klinkt het nog bij Splash, “partners en kinderen van duikers genieten mee van de hartelijke clubsfeer die er heerst. Duiken is vooral fun, plezier en ontspanning”. “Naast de zwembadtrainingen zoekt duikschool Splash ook vaak het buitenwater op. Zo zijn er duiken in diverse zoetwater plassen, Veerse meer, Oosterschelde , Grevelingenmeer en steengroeves. In de winter zijn er ook al diverse leuke indoor mogelijkheden zoals Nemo33, Todi en Transfo”.

Duikschool Splash werkt onder de vleugels van de Vlaamse Vereniging voor de Watersport (VVW). Uniek in de regio is dat deze duikschool diverse opleidingen kan aanbieden op maat. Er worden onder meer opleidingen gegeven binnen CMAS, CEDIP en PADI. Ook wie een brevet haalde in het buitenland en een vervolgopleiding wil volgen kan bij duikschool Splash terecht.

Wens je ook eens te proeven van de onderwaterwereld? Dan kan dit op 11 september tijdens hun Start2Dive-dag. Jeugd tussen acht en veertien jaar is welkom in het zwembad van Zelzate om 17.45 uur, de volwassenen kunnen er vanaf 20.15 uur terecht. 

Aanmelden kan via info@duikschoolsplash.be

Door kvw