Nationale Grasdag zorgt voor een recordaantal groenprofessionelen op deze vakbeurs

Marc Ballekens (Advanta), Laurence en David Lannoo (Graszodenbedrijf Lannoo) zijn heel trots met de recordopkomst naar deze vakbeurs. Foto: kvp

Pittem - De Nationale Grasdag, een vakbeurs voor professionelen, lokte de afgelopen twee dagen 1600 bezoekers naar Pittem. De geïnteresseerden waren aanwezig om de nieuwigheden te ontdekken in de grassector om deze later in de praktijk te kunnen benutten.

Voor de dertiende editie van de Nationale Grasdag werd de provincie Antwerpen ingeruild voor West-Vlaanderen. De keuze viel op het graszodenbedrijf van David en Laurence Lannoo te Pittem waar de komende 2 edities zullen doorgaan. “Deze vakbeurs biedt een waaier van nieuwe producten, nieuwe trends, renovatie en onderhoud van een perfect gazon”, zegt Marc Ballekes van Adventa.”De bezoekers die hier aanwezig zijn komen hun kennis bijschaven om dan in de praktijk te kunnen toepassen. We beiden een viertal workshops aan: veldbloemen, maaien, renovatie van gazons en Spuit-en doseer technieken. Het verhaal dat ze hier meekrijgen kunnen ze dan overbrengen naar hun provisionele of particuliere klanten."

 Personen die het wensen krijgen de kans om bijscholing te volgen voor de fytolicentie. “Professionelen in de agro- en tuinsector moeten regelmatig bijscholing volgen om nog verder bepaalde bestrijdingsmiddelen te mogen gebruiken. We vonden dit een unieke kans om dit ook aan het programma toe te voegen. Het bezoek aan deze demo telt hierin mee voor de continuïteit van de licentie, dit is het bewijs dat dit geen commerciële pulp activiteit is."

“Ik vond het schitterend dat we met ons bedrijf konden meewerken voor deze vakbeurs”, zegt David Lannoo.”We hebben er meer dan een jaar naar toegewerkt om dit te kunnen verwezenlijken. Met een recordaantal bezoekers van 1600 over de twee dagen kunnen we vaststellen dat de interesse zeer groot was. Zelfs bij de tuinscholen, we konden hier 400 leerlingen verwelkomen, die moeten we regelmatig voorzien van nieuwe input qua groenaanleg, gaat het nu over de voorbereiding, de keuze van een gazon of planten het hoort er allemaal bij. Er moet kort op de bal gespeeld worden want de technieken en de werkmethoden veranderen heel snel, voor ons als teler geldt deze regel eveneens.”

Door Kurt Van Eenooghe