Zelzaatse werkloosheid blijft zakken

Het aantal niet-werkende werkzoekende vrouwen staat in Zelzate op het laagste punt van de laatste vijftien jaar. Foto: Arvastat

Zelzate - Uit de nieuwe werkloosheidscijfers van de VDAB blijkt dat er sinds vorige maand bijna vier procent minder vrouwelijke werklozen zijn. Op zes jaar steeg de groep langdurige werklozen met ruim 25 procent.

233 mannelijke en 204 vrouwelijke niet-werkende werkzoekenden telde Zelzate op het eind van vorige maand. De groep vrouwen daalde met acht tot een totaal van 196, het laagste cijfer van de laatste vijftien jaar.

Bij het aantal middellange werklozen is er op één jaar een daling met goed dertig procent, geen enkele groep werklozen steeg op één jaar tijd. Vergeleken met drie jaar terug steeg enkel de groep 55-plussers met 2,3%, De groep autochtonen daalde met ruim twintig procent, de groep allochtonen bijna vijftien procent. Op zes jaar steeg de groep allochtonen dan weer met bijna zeventien procent, de groep 55-plussers steeg met 41 procent en de groep langdurige werklozen met 25 procent. Het totaal aantal Zelzaatse werklozen daalde wel met twintig procent, vergeleken met augustus 2013.

Op één maand tijd steeg het aantal Oost-Vlaamse werklozen met 6,5%, het totaal in Vlaanderen steeg met 4% tot net geen 200.000. Op drie jaar tijd is zowel het aantal Oost-Vlaamse als het aantal Vlaamse werklozen echter gedaald met ongeveer twintig procent.

BRON: Arvastat van de Vlaamse Dienst voor Arbeids Bemiddeling

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN
Meest recent