Een hart voor Thomas, benefietavond in CC De Brug

Foto: if

Zelzate - Eind november organiseren enkele buurtbewoners een benefiet ten voordele van Thomas. Mama Martine is sprakeloos, “ik vind het extreem moeilijk om hulp te vragen”.

Thomas is een zestienjarige jongen die samen met zijn zus en mama, Martine Ongenae, in de Onteigeningstraat woont. Hij is geboren met een zwaar afwijkende kromming van de wervelkolom waardoor hij zeer beperkt is in zijn bewegingen.

Deze handicap brengt zware kosten met zich mee. “De tussenkomsten van de bevoegde instanties zijn echter niet hoog genoeg om alle medische kosten te dragen”, zeggen de organisatoren in een persbericht.

Voor een alleenstaande moeder zijn die uitgaves, die ze met liefde voor Thomas probeert te doen, zwaar om dragen. Om de moeder een hart onder de riem te steken wordt eind november een barbecue georganiseerd in CC De Brug. Het gemeentebestuur deed al een inspanning door het Cultureel Centrum gratis ter beschikking te stellen.

Moeder Martine Ongenae was er helemaal ondersteboven van: “Toen ik in gesprek raakte met Marnix DeDobbelaere en hij dit initiatief ter sprake bracht was ik helemaal van mijn melk”, zegt ze met bevende stem. “Ik was sprakeloos en ben direct in tranen uitgebarsten. Ik ben niet iemand die direct om hulp gaat vragen, ik probeer ons eigen leven zoveel mogelijk in goede banen te leiden, gelukkig heb ik veel steun van mijn ouders”.

De benefiet zelf is een winterbarbecue in CC De Brug. Voor € 22 (€ 12 voor kinderen tot en met twaalf jaar) kan je op 24 november aanschuiven voor een aperitief, drie stukken vlees (twee voor de kinderen) en brood, groenten en sausen.

Inschrijven kan bij Marnix DeDobbelaere via GSM 0474 75 83 17 of via mail marnix1.dedobbelaere@outlook.com. Voor diegene die niet komen bestaat ook de mogelijkheid tot het storten van een bijdrage op BE88 9501 8153 6441.

Door Koen Van Waesberghe