Deugddoende driepunter voor gehavende bezoekers

Doran Mertens scoorde twee maal vanop de strafschopstip. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Na een tumultueuze wedstrijd, met vier strafschoppen en zeven gele kaarten, heeft KVV zijn eerste overwinning van het seizoen vast, het zag wel opnieuw twee spelers uitvallen. Drie ploegen hebben het nog het maximum, Zelzate zit in de ruime middenmoot.

KHO Wolvertem/Merchtem: Martin Vandervorst, Bjorn Schoukens (80’ Sem Mpati), Yannis Heymans, Remko Baudewyns, François Lyase Gengezo François, Sébastien Quansah, Maxime Gody, Julien Wauthy (46’ Robbe Vandevoorde), Bryan De Keyser, Jonas Perrault (68’ Ayoub Ibn Hach) en Kevin Bogemans.
KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Stijn Cools-Ceuppens, Pieter Grootaert (30’ Benjamin De Bremme), Tars Notteboom, Ennio Martens (46’ Roy Broeckaert), Doran Mertens, Sander Van Cauwenberg, Emmanuel Annor, Emmanuel-Koffi Nyarko, Richard Antwi-Manu (88’ Semih Ede) en Jens Vandenhende.
Doelpunten: 6’ Mertens via strafschop 0-1, 26’ Baudewyns via strafschop 1-1, 40’ Nyarko 1-2, 43’ Lyase Gengezo via strafschop 2-2 en 68’ Mertens via strafschop 2-3.
Gele kaarten: Wauthy, De Vleesschauwer, Annor, Baudewyns, Nyarko, Vandervorst en Vandevoorde.
Scheidsrechters: Jonas Van Dyck, Joline Delcroix en Bram Volders.

De bezoekers kwamen het snedigst uit de kleedkamer. Antwi-Manu mikte eerst nog een vrije kans op de keeper. Notteboom werd op rechts, al dan niet in buitenspel, gelanceerd, op zijn voorzet werd Mertens teveel gehinderd. Diezelfde aanvaller zette een eerste strafschop om. Op het kwartier was er een gevaarlijke vrije trap van Bogemans, De Vleesschauwer pakte klemvast. Net na halfweg de eerste helft kreeg de thuisploeg ook een strafschop na een fout op Baudewyns, ook diezelfde aanvaller zette zijn strafschop om. Ondertussen was bij de bezoekers Grootaert vervangen na een onschuldig kopduel met Quansah. Opmerkelijk is dat diezelfde spelers ook vorig seizoen tijdens diezelfde wedstrijd werd afgevoerd met een zware hersenschudding. Tien minuten voor de rust kon Van Cauwenberg een ingestudeerde hoekschop niet verzilveren al kreeg de thuisdoelman geen controle over de bal. Nyarko profiteerde van slecht ontzetten bij de thuisploeg om de bezoekers opnieuw op voorsprong te brengen maar twee minuten later was alles te herdoen toen Lyase Gengezo een tweede strafschop benutte na handsbal in de fatale zestien.

Tijdens de rust bleef kapitein Martens, vermoedelijk wegens een hamstringblessure, in de kleedkamer, bezoekend coach Pauwels moest door het uitvallen van twee verdedigers zijn ganse elftal herschikken. Op het uur bracht de zeer bedrijvige Notteboom de bal voor vanop links, Broeckaert mikte voorlangs, in een volgende fase kopte Mertens, na een voorzet van alweer Notteboom, naast. Aan de overzijde kopte de ingevallen Vandevoorde voorlangs. Halfweg de tweede helft bracht De Bremme, na een persoonlijk actie op rechts, de bal lateraal voor, de poging van Broeckaert ging vanop 25 meter via de lat buiten. Twintig minuten voor affluiten bereikte een hoge bal Notteboom die thuisdoelman Vandervorst in de fout dwong, Mertens zette de vierde strafschop van de namiddag om. De thuisploeg drukte door zonder echte kansen af te dwingen tot in de slotfase De Vleesschauwer goed plat moest op een poging van De Keyser.

Wetteren, Eppegem en Brakel blijven met het maximum van de punten aan de leiding. Wetteren won met 1-5 bij Bornem, Eppegem versloeg Wingene met 2-0 en Brakel was nipt de betere van Ninove, het werd 2-1. Lede, Lochristi en Lebbeke hebben elk vier punten. Lede versloeg Oostnieuwkerke met 3-0, Lochristi en Lebbeke deelden met 1-1 de punten. Torhout-Stekene eindigde ook op 1-1 en Melsele en Overijse speelden 2-2 gelijk. Ninove, Oostnieuwkerke en KVV hebben drie punten. Overijse, Stekene, Torhout en Melsele hebben elk één punt en Wolvertem/Merchtem en Bornem blijven puntenloos achter.

Door Koen Van Waesberghe
AANGERADEN