KVV pakt zes op zes en staat zowaar in de subtop

Foto: KVV Zelzate

Zelzate - KVV, dat wegens kwetsuren zijn centrale as Martens-Lanckman-Van Buyten moest missen, pakte tegen Lebbeke de volle pot. Eén doelpunt in het begin en één op het einde van de wedstrijd brengen de groenhemden in de linkerkolom van de stand. Wetteren en Brakel leiden met het maximum van negen punten.

KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Benjamin De Bremme, Stijn Cools-Ceuppens (75’ Arnold Mulume), Pieter Grootaert, Tars Notteboom (87’ Semih Ede), Doran Mertens, Sander Van Cauwenberg, Emmanuel Annor, Richard Antwi-Manu, Jens Vandenhende en Roy Broeckaert (64’ Emmanuel-Koffi Nyarko).
FC Lebbeke: Wouter Van der Taelen, Yannick Van de Sompel, Thomas Van Renterghem, Jelle D’Heer, Jarne Moerenhout (82’ Jens Ringoot), Ken Van Damme, Koen Verhaeghe (46’ Glory Monday Ajayi), Niels Martin, Mike De Pauw (46’ Bryan Van der Jeugt), Niels Loriers en Mbani Maluka-Bimbo.
Doelpunten: 5’ Broeckaert 1-0, 81’ Antwi-Manu 2-0.
Gele kaarten: Antwi-Manu en Monday Ajayi.
Scheidsrechters: Florian Stove, Stijn Cannaert en Geert De Breucker.

Zelzate en Lebbeke leverden een aangename wedstrijd af. In de beginfase bereikte een voorzet van Mertens, na voorbereidend werk van Notteboom en na enig geharrewar, de voeten van Broeckaert die zijn eerste doelpunt van het seizoen scoorde. De thuisploeg had voor de rust licht overwicht maar kon zijn voorsprong niet verder uitdiepen. De bezoekers kwamen sterk uit de kleedkamer, de groenhemden verloren de strijd op het middenveld, gelukkig stond thuisdoelman De Vleesschauwer pal. Halfweg die tweede helft herstelde KVV het evenwicht en in de slotfase kon Antwi-Manu met buitenkantje voet de thuisvoorsprong verdubbelen.

Wetteren won met 0-2 bij Oostnieuwkerke en Brakel won met 0-1 bij Stekene. Eppegem leed zijn eerste nederlaag, 1-0 bij Lede, Lochristi versloeg Torhout met 2-0. Zaterdag won Ninove met 2-0 van Melsele, versloeg Wingene Wolvertem/Merchtem met 1-0 en was Bornem meer dan een maatje te licht voor Overijse, 6-0.

Wetteren en Brakel staan bovenaan de stand met het maximum van negen punten, Lochristi en Lede volgen met zeven punten en samen met het duo Ninove/Eppegem staat KVV op de zesde plaats met zes punten. Onderaan blijven Bornem en Wolvertem/Merchtem achter met nul punten; Stekene, Torhout en Melsele hebben één punt, Oostnieuwkerke heeft drie punten en het trio Overijse/Wingene/Lebbeke heeft vier punten.

Volgende zaterdag trekt KVV Zelzate naar Torhout waar de supporters op een revanche zullen hopen na de 3-2 nederlaag op de laatste speeldag van het vorige seizoen.

Door Koen Van Waesberghe